Thursday , September 28 2023

Presa rus\: În timp ce CIA “se rasfata” cu efecte speciale ieftine, FSB lucreaza dupa toate canoanele antispionajului

.

Urmând exemplul americanilor, serviciile secrete ruse[ti [i-au intensificat lupta contra agen]ilor str\ini. Doar c\, dac\ CIA se bazeaz\ pe acuza]ii inventate, probele Serviciului Federal de Securitate /FSB/ sunt pe deplin reale, scrie, mar]i, ziarul Moscow Post, referindu-se la re]inerea diplomatului român Gabriel Grecu, acuzat de spionaj la Moscova.
Dup\ americani, întreaga lume a fost cuprins\ de o ‘spionomanie’, comenteaz\ publica]ia. Astfel, [tirile despre spioni ru[i, americani nu mai contenesc de pe ecranele televizoarelor. La toate astea, se adaug\ filmul despre agen]i secre]i ‘Salt’, cu Angelina Jolie.
Dar, în timp ce CIA ‘se r\sfa]\’ cu efecte speciale ieftine, FSB lucreaz\ îndelung [i încordat la combaterea serviciilor secrete str\ine, noteaz\ ziarul, referindu-se la cazul diplomatului român Gabriel Grecu.
Opera]iunea a fost efectuat\ respectând toate canoanele ‘filmelor de spionaj’. Unul dintre membrii re]elei de spionaj a l\sat în camera de bagaje a unui centru comercial din vestul Moscovei un pachet negru, în care se aflau documente, ce con]ineau informa]ii secrete cu caracter militar. Dup\ aceasta, pachetul respectiv este luat de reprezentantul serviciilor speciale române[ti, Gabriel Grecu.
Dup\ câteva minute, for]ele operative l-au re]inut în flagrant. El avea echipamente de spionaj.
Potrivit unor informa]ii neoficiale, serviciile secrete ale României activeaz\ în interesul NATO, adic\ al SUA. Dup\ ce în 2004, România a devenit membr\ a Alian]ei Nord-Atlantice, ea a nimerit sub inciden]a acordului privind schimbul de informa]ii între membrii NATO.
Exper]ii afirm\ c\ americanii demult îi folosesc pe agen]ii altor state, pentru a ‘nu-[i scoate la iveal\’ propria re]ea de agen]i.
Publica]ia rus\ afirm\ c\, spre deosebire de ‘show-ul ieftin’ organizat de americani, în leg\tur\ cu ‘spionii ru[i’, în Rusia totul s-a rezolvat pe cale diplomatic\. Gabriel Grecu a fost declarat persona non grata [i trebuie s\ p\r\seasc\ Rusia.
Iar americanii pân\ în prezent nu pot uita ‘pasiunile cu spioni’, revistele din SUA publicând ba poza rusoaicei Anna Chapman, îmbr\cat\ sumar, ba a Annei Fermanov.
Potrivit Serviciului rus de Informa]ii, Grecu lucra în capitala rus\ ‘sub acoperire diplomatic\’ [i de]inea func]ia de prim-secretar al departamentului politic din cadrul Ambasadei României de la Moscova.
Re]inerea diplomatului român intervine dup\ scandalul de spionaj dintre Moscova [i Washington, din iulie, încheiat printr-un schimb de spioni. Zece agen]i ru[i, expulza]i din SUA pentru activit\]i de spionaj în favoarea Rusiei, au fost schimba]i cu patru de]inu]i gra]ia]i anterior de pre[edintele rus Dmitri Medvedev, dup\ ce li s-a impus s\-[i asume vina de ‘tr\dare de ]ar\’ : expertul pe probleme nucleare Igor Sutiaghin, plus trei fo[ti ofi]eri de informa]ii.

Vezi si

VIDEO. Dublu atac armat la Rotterdam. Cel puțin doi morți și un copil grav rănit, împușcați de un student

Cel puţin două persoane au fost ucise joi seară, iar o adolescentă este în stare …