Tuesday , July 23 2024

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, într-o vizită surpriză în China

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, face luni o vizită surpriză în China, după călătorii similare în Rusia și Ucraina, pentru a discuta perspectivele unei soluții pașnice în Ucraina.

„Misiunea de pace 3.0″, așa a titrat Orbán o fotografie postată luni dimineață pe X, în care apare după ce a coborât din avion la Beijing.

El a fost întâmpinat de viceministrul chinez al afacerilor externe Hua Chunying și de alți oficiali, notează AP.

Orbán s-a întâlnit ulterior cu președintele chinez Xi Jinping, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Vizita sa neanunțată anterior vine în urma uneia similare efectuate săptămâna trecută la Moscova și Kiev, unde a propus ca Ucraina să ia în considerare posibilitatea de a accepta o încetare imediată a focului cu Rusia.

Vizita sa la Moscova a atras condamnarea Kievului și a liderilor europeni.

„Numărul țărilor care pot discuta cu ambele părți beligerante este în scădere”, a declarat Orbán. „Ungaria devine încet-încet singura țară din Europa care poate vorbi cu toată lumea”.

Ungaria a preluat președinția rotativă a UE la începutul lunii iulie, iar președintele rus Vladimir Putin a sugerat că Orbán a venit la Moscova în calitate de înalt reprezentant al Consiliului European. Mai mulți înalți oficiali europeni au respins această sugestie și au declarat că Orbán nu avea niciun mandat pentru nimic altceva decât o discuție despre relațiile bilaterale. (Mediafax)

Vezi si

Trump a donat pentru campania de alegere a Kamalei Harris ca procuror general în California

Dacă vicepreședinta SUA Kamala Harris va obține nominalizarea democrată la alegerile prezidențiale, după anunțul de …