Tuesday , September 27 2022

Pregatiri de razboi: Israelul isi mobilizeaza rezervistii

Armata israeliană a început, vineri, mobilizarea a 16.000 de rezervişti în cadrul operaţiunii militare “Pilon de Apărare” împotriva grupărilor armate din Gaza, a anunţat o purtătoare de cuvânt a armatei, citată de AFP.

“Procesul este în curs, armatat distribuie convocări pentru 16.000 de soldaţi în rezervă”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a aprobat joi convocarea a până la 30.000 de rezervişti, ce ar putea fi mobilizaţi în orice moment.

“Suntem pe cale să extindem campania” militară din Gaza, a declarat pentru televiziunea israeliană purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Yoav Mordechai.

Două rachete lansate din Gaza au căzut joi pentru prima dată în regiunea Tel Aviv, situaţie pe care Barak a calificat-o drept o “escaladă”.

“Tirurile asupra Gush Dan (regiune din Tel Aviv, n.red.) şi extinderea tirurilor împotriva Israelului reprezintă o escaladă, iar această escaladă va avea un preţ pe care cealaltă parte va trebui să îl plătească”, a avertizat Barak într-un comunicat.

Cabinetul de securitate israelian a autorizat, miercuri seara, convocarea unor rezervişti în urma atacului ţintit asupra liderului militar al Hamas, Ahmed Jaabari, ucis într-un raid aerian în Gaza, faţă de care grupările armate palestiniene au ripostat cu tiruri de rachetă împotriva Israelului.

UPDATE: Vineri, doi palestinieni au fost ucişi în timpul unui raid aerian israelian în nordul Fâşiei Gaza, în timpul vizitei premierului egiptean Hisham Qandil, au anunţat surse medicale palestiniene, citate de AFP.

Un purtător de cuvânt al premierului israelian Benjamin Netanyahu acuzase anterior mişcarea Hamas, care controlează Fâşia Gaza, că nu respectă armistiţiul provizoriu anunţat de Israel în timpul vizitei şefului Guvernului egiptean.

Vezi si

Polonia își va antrena militar toți cetățenii între 18 și 65 de ani

Toți cetățenii cu vârste între 18 și 65 de ani vor fi antrenați de armata …