Tuesday , May 17 2022

Portugalia a depistat primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană 

În Portugalia au fost depistate miercuri primele două cazuri de infectare cu noua variantă braziliană a coronavirusului, a anunţat postul de televiziune SIC, la două săptămâni de la suspendarea tuturor legăturilor aeriene cu ţara sud-americană, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Ambele cazuri au fost depistate în zona Lisabonei şi au fost raportate deja autorităţilor sanitare de Unilabs, un laborator privat de diagnostic care realizează majoritatea testelor pentru coronavirus în Portugalia, a relatat televiziunea.

Eşantioanele respective vor fi analizate de institutul de sănătate publică Ricardo Jorge, a menţionat aceeaşi sursă.

Zborurile între Portugalia şi Brazilia au fost suspendate în intervalul 29 ianuarie-14 februarie, fiind autorizate doar cele umanitare şi de repatriere. Pasagerii lor sunt obligaţi să prezinte un test negativ la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare şi să intre în carantină timp de 14 zile la revenirea în Portugalia.

Varianta braziliană a coronavirusului are unele caracteristici comune cu mutaţiile foarte contagioase depistate pentru prima oară în Marea Britanie şi Africa de Sud, ambele prezente deja în Portugalia.

Această ţară a traversat mai bine decât altele din Europa primul val al pandemiei, însă 2021 a adus un val devastator de infectări şi decese, cauzat în parte de propagarea rapidă a variantei britanice.

Portugalia a raportat aproape 775.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 14.700 de decese asociate de la debutul pandemiei.

Vezi si

Suedia a anunţat că cere aderarea la NATO

Suedia a confirmat oficial că va cere aderarea la Alianța Nord-Atlantică. Anunțul a fost făcut …