Thursday , May 23 2024

Popularitatea lui Dmitri Medvedev şi Vladimir Putin este în scădere

Popularitatea preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, şi a premierului Vladimir Putin era în iulie la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, în contextul incendiilor de pădure care afectează Rusia, informează AFP.
“Canicula şi fumul au contribuit la scăderea popularităţii Guvernului în ansamblu”, anunţă Institutul Vţiom.
Potrivit Institutului, popularitatea tuturor miniştrilor este în scădere, cea a ministrului Resurselor Naturale, Iuri Trutnev, scăzând la nouă la sută. Titularul portofoliului pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, rămâne cel mai popular membru al Guvernului, cu 75 la sută, în scădere cu trei la sută.
Potrivit unui sondaj realizat de Institutul FOM, 52 la sută dintre persoanele intervievate au încredere în preşedintele Dmitri Medvedev, iar 61 la sută în premierul Vladimir Putin, comparativ cu 62, respectiv 69 la sută, în ianuarie 2010.
Potrivit Institutului Vţiom, popularitatea lui Dmitri Medvedev a scăzut de la 44 la sută în ianuarie la 39 la sută în iulie, iar a lui Vladimir Putin, de la 53 la 47 la sută.
Datele Centrului Levada arată o popularitate constantă pentru Putin şi Medvedev, 39 la sută dintre ruşi având încredere în preşedinte şi 48 la sută în premier.

Vezi si

Rusia a început exercițiile militare cu arme nucleare tactice la granița cu Ucraina

Armata rusă a anunțat marți că a început în apropiere de Ucraina exerciții militare privind …