Wednesday , April 17 2024

Politician italian: Este mai uşor să educi un câine decât un rom

Un politician italian a declarat că este mai uşor să fie educat un câine decât un rom, afirmând că romii refuză să muncească şi fac copii pentru a-i trimite la furat, informează Corriere della Sera în ediţia electronică.

“Este mai uşor să educi un câine decât un copil rom. Câinii şi copiii, dacă îi educi, apoi sunt educaţi. Dar, dacă nu îi educă nimeni, urinează pe garduri. Nici măcar căţeluşul meu nu urinează pe garduri, doar pe copaci”, a spus Tiziana Maiolo, purtătoarea de cuvânt a filialei din Milano a formaţiunii Viitor şi Libertate, înfiinţată de Gianfranco Fini.

Maiolo a făcut aceste declaraţii în cursul unei intervenţii la postul Radio24 pe tema cazului celor patru copii români decedaţi într-un incendiu izbucnit într-o tabără de romi din Roma.

Maiolo a criticat şi poziţia preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano: “Preşedintele Napolitano a greşit pentru că a vorbit în necunoştinţă de cauză; a spus că romii trebuie să aibă case, dar de ce nu şi italienii?”.

Deşi consideră că “toate etniile pot fi integrate”, Tiziana Maiolo a subliniat că romii “pur şi simplu nu vor să muncească”, “nu au un simţ al igienei” şi “fac copii pentru a-i trimite să fure sau să se prostitueze”.

Maiolo a avut această intervenţie pe fondul polemicilor apărute în Italia după ce patru fraţi români cu vârste cuprinse între patru şi 11 ani au murit într-un incendiu produs duminică seara într-o tabără de nomazi din Roma.

Incendiul a izbucnit duminică seara într-o baracă situată în zona Appia Nuova din Roma, în cartierul Acquasanta.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, copiii care au murit în incendiu sunt trei băieţi şi o fetiţă, toţi fraţi, având vârste cuprinse între patru şi 11 ani.

Toţi cei patru copii provin dintr-o familie de români care trăia în baraca amplasată abuziv. În momentul izbucnirii incendiului, cei patru copii erau singuri în baracă, în condiţiile în care părinţii tocmai părăsiseră locuinţa improvizată pentru a face cumpărături.

Vezi si

Noul ambasador rus numit la București a fost expulzat din Estonia în 2023

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev ambasador al Federației Ruse în România, …