Saturday , February 24 2024

Politica de securitate cibernetică a NATO este “inadecvată”, susţine Robert Gates

NATO se confruntă cu noi ameninţări cibernetice serioase, potrivit secretarului american al Apărării, Robert Gates, iar Alianţa Nord-Atlantică trebuie să investească în programe noi pentru a “remedia aceste slăbiciuni”, relatează CNN.

Vulnerabilităţile NATO în spaţiul cibernetic sunt binecunoscute, le-a spus Robert Gates miniştrilor Apărării şi celor de Externe, care au participat, luni, la o reuniune de la Bruxelles. El a adăugat că planurile create pentru a răspunde acestor noi ameninţări sunt “inadecvate”.

O revizuire a politicilor cibernetice ale NATO ar trebui să reprezinte “o prioritate”, a continuat secretarul american, adăugând că Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic trebuie să “identifice ce trebuie să se mai facă pentru a proteja sistemele de informaţie vitale”. “Apoi, trebuie să cădem de acord să finanţăm capabilităţile necesare pentru a proteja aceste sisteme”, a subliniat el.

Secretarul american al Apărării a făcut aceste declaraţii în cadrul analizei proiectului noului Concept Strategic al NATO, redactat de secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen. Gates a salutat analiza, care subliniază ameninţarea cibernetică la adresa blocului militar. Însă, “limbajul ar putea fi şi mai dur”, a apreciat el.

Gates a abordat şi o a doua ameninţare emergentă, evidenţiată în cadrul analizei, şi anume cea reprezentată de rachetele balistice. El a lăudat raportul lui Rasmussen pentru că “surprinde foarte bine complexitatea şi nesiguranţa mediului securităţii curente”.

Vezi si

Ursula von der Leyen merge sâmbătă la Kiev, la împlinirea a doi ani de la lansarea invaziei ruse

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa sâmbătă la Kiev, ziua când …