Friday , August 19 2022

Politica de securitate cibernetică a NATO este “inadecvată”, susţine Robert Gates

NATO se confruntă cu noi ameninţări cibernetice serioase, potrivit secretarului american al Apărării, Robert Gates, iar Alianţa Nord-Atlantică trebuie să investească în programe noi pentru a “remedia aceste slăbiciuni”, relatează CNN.

Vulnerabilităţile NATO în spaţiul cibernetic sunt binecunoscute, le-a spus Robert Gates miniştrilor Apărării şi celor de Externe, care au participat, luni, la o reuniune de la Bruxelles. El a adăugat că planurile create pentru a răspunde acestor noi ameninţări sunt “inadecvate”.

O revizuire a politicilor cibernetice ale NATO ar trebui să reprezinte “o prioritate”, a continuat secretarul american, adăugând că Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic trebuie să “identifice ce trebuie să se mai facă pentru a proteja sistemele de informaţie vitale”. “Apoi, trebuie să cădem de acord să finanţăm capabilităţile necesare pentru a proteja aceste sisteme”, a subliniat el.

Secretarul american al Apărării a făcut aceste declaraţii în cadrul analizei proiectului noului Concept Strategic al NATO, redactat de secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen. Gates a salutat analiza, care subliniază ameninţarea cibernetică la adresa blocului militar. Însă, “limbajul ar putea fi şi mai dur”, a apreciat el.

Gates a abordat şi o a doua ameninţare emergentă, evidenţiată în cadrul analizei, şi anume cea reprezentată de rachetele balistice. El a lăudat raportul lui Rasmussen pentru că “surprinde foarte bine complexitatea şi nesiguranţa mediului securităţii curente”.

Vezi si

Războiul Rusiei cu Ucraina se va prelungi. Un general ucrainean confirmă opiniile șefului spionilor militari britanici

Șeful serviciului de informații militare al Marii Britanii, generalul locotenent , consideră că războiul Rusiei …