Friday , September 30 2022

Peste 100.000 de americani au depus petiţii pentru secesiunea de SUA a 10 state, după realegerea lui Obama

Peste 100.000 de americani au depus petiţii pe site-ul Casei Albe în care cer secesiunea unor state, după realegerea preşedintelui Barack Obama.

Cererile, care au fost depuse pe site-ul Casei Albe, provin din 20 de state americane care au votat pentru republicanul Mitt Romney, relatează BBC.

Constituţia americană nu cuprinde nicio clauză care să permită statelor să părăsească Uniunea. Până luni seara Casa Albă nu a răspuns.

În total, au fost depuse peste 20 de petiţii. Una dintre ele, cea din Texas, a atins 25.000 de semnături, pragul la care Casa Albă promite un răspuns.

Ultima dată când a avut loc o secesiune în Statele Unite, aceasta a fost urmată de Războiul Civil.

Cele mai multe dintre petiţii abia menţionează primul rând al Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite ale Americii faţă faţă de Marea Britanie, în care fondatorii Statelor Unite şi-au afirmat dreptul de a “dizolva facţiuni politice” şi a forma o nouă naţiune.

În prezent, cea mai populară dintre petiţii este cea din Texas, stat în care Romney a obţinut cu aproximativ 15% mai mult decât contracandidatul său democrat. Textul deplânge “abuzuri ţipătoare” asupra drepturilor americanilor. Acesta citează Administraţia pentru Securitatea Transporturilor (TSA), după ce membri ai personalului TSA au fost acuzaţi de “scanări indiscrete” pe aeroporturi.

Vezi si

Europa se pregătește pentru posibile întreruperi în funcționarea rețelelor de telefonie 

Ceea ce părea odinioară de neimaginat ar putea să se întâmple la iarnă, când telefoanele …