Wednesday , February 8 2023

Peru a închis faimosul său sit turistic Machu Picchu

Peru a închis faimosul său sit turistic Machu Picchu pe fondul protestelor antiguvernamentale, a anunțat sâmbătă Ministerul Culturii. Sute de turiști au rămas blocați.

Demonstrațiile care cer demisia președintelui peruan Dina Boluarte sunt în desfășurare de la începutul lunii decembrie, soldate cu 46 de morți și care au determinat guvernul să impună starea de urgență în zonele afectate de violențe.

Autoritățile au anunțat sâmbătă că încă un protestatar a murit în urma manifestațiilor din sudul țării, victima ajungând deja decedată la spitalul local din orașul Puno.

Înainte de închiderea de sâmbătă a Machu Picchu, serviciile feroviare către această destinație fuseseră deja suspendate din cauza căii ferate care a fost deteriorată de manifestanți.

Cel puțin 400 de persoane, dintre care 300 de străini, sunt blocate la poalele sitului, în orașul Aguas Calientes, și cer să fie evacuate, conform AFP.

Turiștii “nu pot pleca deoarece calea ferată a fost avariată în diferite locuri”, declara vineri ministrul turismului, Luis Fernando Helguero.

Protestatarii încearcă să mențină presiunea asupra guvernului peruan, sfidând starea de urgență care acoperă acum aproape o treime din țară.

Dintre cei 46 de morți, 45 erau protestatari și unul era un ofițer de poliție. (Mediafax)

Vezi si

Bilanțul cutremurului: Cel puțin 4.440 de morți  în Turcia  și Siria. Peste 100 de replici

 Echipele de salvare au lucrat în noaptea de luni spre marți pentru a elibera persoanele …