Wednesday , April 17 2024

Peninsula Coreea este “în prag de război”, potrivit Phenianului

Manevrele navale comune începând de duminică între Coreea de Sud şi Statele Unite aduc Peninsula Coreea “în prag de război”, a afirmat vineri regimul de la Phenian, citat de agenţia oficială KCNA.

Aceste exerciţii militare “ale imperialiştilor americani şi marionetelor lor belicoase sud-coreene” sunt îndreptate contra Coreii de Nord, a afirmat Phenianul.

“Situaţia din Peninsula Coreea se apropie de pragul războiului din cauza planului imprudent al acestor excitaţi de a apăsa pe trăgaci”, a adăugat comunicatul oficial nord-coreean.

Pentru prima oară după războiul din Coreea /1950-53/, Coreea de Nord a bombardat marţi o zonă civilă de locuinţe a Coreii de Sud. Aceste tiruri de obuze au făcut patru morţi şi 20 de răniţi pe insula Yeonpyeong şi au provocat tiruri de ripostă din partea armatei sud-coreene.

Statele Unite au exprimat miercuri sprijinul lor faţă de Coreea de Sud şi vor efectua cu ea manevre aeronavale de duminică până miercuri, angajând acolo un portavion, aminteşte AFP. (AGERPRES)

Vezi si

Telegram va ajunge într-un an la 1miliard de utilizatori pe lună

Aplicaţia de mesagerie Telegram va ajunge într-un an la un miliard de utilizatori activi pe …