Saturday , December 10 2022

Pedofilii din R. Moldova vor fi castrati chimic

Parlamentarii moldoveni au votat marţi în lectură finală un proiect de lege care prevede castrarea chimică a pedofililor, legea urmând să intre în vigoare la 1 iulie, relatează Info-Prim Neo în pagina electronică.

În timpul discuţiilor, unii deputaţi au pledat pentru castrarea chirurgicală, apreciind că cea chimică este o sancţiune prea uşoară.

Autorul proiectului, deputatul Partidului Liberal Valeriu Munteanu, a declarat că numărul infracţiunilor sexuale împotriva minorilor creşte în fiecare an, iar Codul Penal conţine pedepse prea blânde, cele mai multe dosare pe acest segment fiind clasate. În ultimii cinci ani, 15 persoane au fost trase la răspundere penală în mod repetat. “Cu regret, Republica Moldova a devenit o atracţie turistică mai deosebită pentru pedofilii din statele europene şi SUA. Copiii noştri devin ţinte accesibile poftelor morbide ale acestor monştri transnaţionali. Cu siguranţă, adoptarea acestui proiect de lege va descuraja şi va ţine departe de Republica Moldova aceşti subiecţi ai infracţionalităţii sexuale”, a menţionat autorul.

Potrivit liberal-democratului Ghenadie Ciobanu, castrarea chimică se face doar pentru perioada cât infractorul se află după gratii, iar după ce revine în societate tratamentul nu-şi mai are efectul. “Proiectul este neplin. Eu sunt pentru, dar propun o înăsprire a sancţiunilor pentru crimele cu tentă sexuală”, a spus deputatul.

“Există numai castrare chimică? Haideţi să venim cu alte metode pentru a ne asigura că aceste crime vor fi penalizate real”, a propus preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Castrarea chimică constă în administrarea unui medicament special, tratament care are ca finalitate inhibarea dorinţelor sexuale. Castrarea chimică se execută, la decizia instanţei de judecată, de către instituţiile medicale în comun cu instituţiile penitenciare.

Vezi si

O vicepreşedintă a Parlamentului European, arestată la Bruxelles

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată vineri seara …