Saturday , November 26 2022

Pe picior de razboi: Iranul anunta ca ar putea ataca primul

Un comandant militar iranian spune că Teheranul ar putea decide să lanseze un atac preventiv împotriva duşmanilor săi, dacă interesele îi sunt ameninţate, notează BBC.

Comandantul adjunct al forţelor armate iraniene, Mohhamed Hejazi, a declarat că Teheranul ar putea lansa un atac preventiv împotriva duşmanilor săi.

“Dacă simţim că duşmanii noştri ne ameninţă interesele vom acţiona fără să aşteptăm acţiunile lor”, a declarat Hejazi pentru agenţia Farsi.

Şeful Statului Major israelian, generalul Benny Gantz a declarat că Israelul va decide de unul singur dacă va ataca Iranul pentru a distruge instalaţiile nucleare, scrie AFP.

“Israelul este principalul garant al propriei securităţi. Acesta este rolul nostru, ca Armată. Statul Israel trebuie să se protejeze singur”, a declarat Gantz pentru Channel One TV.

Mai multe voci au subliniat în ultimele luni că Israelul se pregăteşte să lanseze un atac preventiv cu scopul de a întârzia programul nuclear iranian, în ciuda temerilor SUA privind un astfel de scenariu.

Consilierul american pe securitate naţională, Tom Donilon, a ajuns în Israel pentru a discuta pe această temă cu oficialii de la Tel Aviv. Discuţiile au loc cu două săptămâni înainte de vizita la Washington a premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Vezi si

Cetățenia germană se va obține mai ușor, după 3 sau 5 ani

Guvernul german pregăteşte o reformă a legislaţiei pentru a simplifica procedura de dobândire a cetăţeniei …