Wednesday , June 19 2024

Patru ostatici israelieni au fost salvați din centrul Fâșiei Gaza

Forțele israeliene au salvat sâmbătă patru ostatici în viață din centrul Fâșiei Gaza, a declarat armata, potrivit The Guardian.

Cei patru ostatici, trei bărbați și o femeie, au fost răpiți de la festivalul de muzică Nova pe 7 octombrie și au fost duși la spital pentru controale medicale, relatează Reuters, potrivit The Guardian..

Armata a declarat că i-a salvat pe Noa Argamani, în vârstă de 25 de ani, pe Almog Meir Jan, în vârstă de 21 de ani, pe Andrey Kozlov, în vârstă de 27 de ani, și pe Shlomi Ziv, în vârstă de 40 de ani, într-o operațiune specială complexă în timpul zilei la Nuseirat, a raportat AP.

În 7 octombrie anul trecut, gruparea palestiniană Hamas şi alţi islamişti au atacat pe teritoriul israelian, unde au ucis aproape 1200 de oameni, majoritatea civili, şi au luat circa 250 de ostatici, din care 120 se aflau încă în Gaza potrivit unor estimări recente. Armata israeliană crede că 37 din aceştia şi-au pierdut viaţa.

Atacul terorist al Hamas a declanşat riposta Israelului, care a declanşat o ofensivă în Fâşia Gaza soldată cu peste 36.000 de morţi conform autorităţilor sanitare controlate de gruparea islamistă.

Mai mulţi oficiali americani au declarat săptămâna aceasta agenţiei Reuters, sub rezerva anonimatului, că Hamas mai dispune acum doar de 9.000 până la 12.000 de luptători în Gaza, de la 20.000-25.000 înainte de conflict.

 

Vezi si

550 de pelerini au murit la pelerinajul de la Mecca. Temperaturile au ajuns la aproape 52 grade Celsius

Cel puțin 550 de pelerini au murit în timpul marelui pelerinaj musulman de la Mecca, …