Wednesday , October 4 2023

Patru copilași de 2-3 ani, în stare critică după ce au fost atacați cu cuțitul într-un parc din Franța

Un bărbat de origine siriană a atacat cu cuțitul, joi dimineașă, un grup de copii de creșă într-un parc din Annecy (oraș din Alpii Francezi). Agresorul a fost arestat de poliție. Potrivit ultimului bilanț al poliției, cel puțin patru copii între doi și trei ani și un adult au fost răniți. Starea celor patru copii este critică.

Inițial, numărul anunțat al răniților era de nouă, dintre care opt copii, bilanțul fiind însă revizuit ulterior. Potrivit identității declarate de agresor, acesta este de naționalitate siriană, solicitant de azil, ce nu apare în vreun dosar anterior al poliției, a precizat o sursă AFP.

Au apărut imagini cu atacatorul fugind de polițiști cu un cuțit în mână. El a fost prins în 4 minute:

Agresorul „a sărit”, „a început să țipe, s-a îndreptat spre cărucioare și a început să-i înjunghie în mod repetat pe cei mici”, a declarat un martor, citat de BMF TV.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a denunțat, pe Twitter, „atacul de o lașitate absolută”. „Atac de o lașitate absolută în această dimineață într-un parc din Annecy. Copii și un adult sunt între viață și moarte. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile lor și salvatori”, a scris Macron.

Cel puțin patru copii între doi și trei ani și un adult au fost răniți în atac, potrivit ultimului bilanț. Patru copii sunt în stare critică, potrivit unei surse polițienești citate de BFMTV.

Bărbatul care a atacat cu cuțitul grupul de copii este de origine siriană, fiind identificat ca Abdalmasih H, potrivit surselor apropiate anchetei, citat de Le Figaro. El este născut în februarie 1991 si a depus o cerere de azil pe 28 noiembrie 2022, în procedură normală. Între timp el a obținut statut de refugiat în Suedia, pe 26 aprilie 2023, potrivit Le Figaro.

foto: Twitter/Infos Francaises

 

Vezi si

Premiul Nobel pentru Fizică: Pierre Agostini, Ferenc Krausz și Anne L’Huillier, pentru studiile lor privind dinamica electronilor în materie, folosind lumina

Premiul Nobel pentru Fizică 2023 a fost câștigat de Pierre Agostini (Franța), Ferenc Krausz (Ungaria/Austria) …