Friday , February 3 2023

Papa va discuta cu cardinalii despre scandalul de pedofilie

Papa va reuni toţi cardinalii la 19 noiembrie pentru a discuta în special despre pedofilie, în timp ce Biserica este afectată de grava criză a abuzurilor sexuale asupra minorilor de către clerici, a anunţat luni Vaticanul într-un comunicat.

“Papa a invitat membrii colegiului cardinalilor şi noii cardinali la o zi de reflecţie şi de rugăciune, vineri, 19 noiembrie”, a anunţat Vaticanul.

El a precizat că una dintre temele reuniunii va fi “răspunsul Bisericii la cazurile de abuzuri sexuale”. “Aceasta va fi prezentată de cardinalul William Levada, prefectul congregaţiei pentru Doctrina credinţei.

De la publicarea, în noiembrie 2009, a unui raport care dezvăluia sute de abuzuri sexuale comise asupra copiilor de către persoane din cadrul Bisericii în regiunea Dublin (Irlanda), acoperite de superiorii lor ierarhici, papa Benedicat al XVI-lea se confruntă cu cea mai gravă criză a Bisericii din ultimii ani, amplificată de scandaluri similare în alte ţări europene şi în Statele Unite.

Această reuniune, la care vor participa 203 “prinţi ai Bisericii”, va avea loc înaintea unui “consistoriu obişnuit” în cadrul căruia cei 24 de noi cardinali numiţi de papă la 20 octombrie îşi vor prelua atribuţiile.

Organizat în mod sistematic cu uşile închise, acest “consistoriu extraordinar” îi permite Papei să se consulte cu toţi cardinalii, desemnaţi să îl asiste în conducerea zilnică a Bisericii.

Vezi si

Armata americană a depistat un balon de recunoaştere al Chinei deasupra Statelor Unite

Armata americană monitorizează un balon de recunoaştere despre care există suspiciuni că ar fi fost …