Wednesday , October 5 2022

Papa: Impozitele pot fi cheia justiției sociale

Impozitele sunt un instrument de justiție socială „adesea neînțeles” și nu ar trebui să fie privite ca un exemplu de depășire a puterilor de către guvern, a declarat, luni, Papa Francisc în timpul unei întâlniri cu liderii oamenilor de afaceri italieni, potrivit Reuters.

Papa a vorbit înainte de alegerile generale din 25 septembrie din Italia, o țară cunoscută pentru evaziunea fiscală endemică, unde o coaliție de dreapta care promite reduceri majore de taxe este pe cale să obțină o victorie clară.

„Ce sunt taxele și impozitele în lumea modernă și în democrații este foarte important, [sunt] o formă de partajare adesea neînțeleasă”, a declarat Papa Francisc în fața membrilor Confindustria, principala organizație a oamenilor de afaceri din Italia.

În discursul său, Papa i-a mai îndemnat pe lideri să își împartă bogăția în diferite moduri, inclusiv prin caritate, respectând politici salariale echitabile și oferind noi locuri de muncă, în special pentru tineri.

„Impozitele trebuie să fie drepte, echitabile, stabilite pe baza capacității de plată a fiecărei persoane, așa cum prevede Constituția italiană. Sistemul fiscal și administrația trebuie să fie eficiente și să nu fie corupte. Dar impozitele nu trebuie să fie considerate o uzurpare”, a precizat Papa Francisc. (Mediafax)

Vezi si

Contraofensiva ucraineană progresează în sud

Autoritățile proruse din provinciile ucrainene Lugansk și Herson au susținut marți că trupele ruse au …