Sunday , August 14 2022

Papa Francisc va vizita Kazahstanul în septembrie, s-ar putea întâlni cu patriarhul Kiril

Papa Francisc va vizita Kazahstanul în septembrie, pentru o întâlnire interreligioasă unde s-ar putea întâlni cu Patriarhul Kirill al Moscovei.

Matteo Bruni, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, a confirmat călătoria într-o declarație emisă luni. “Acceptând invitația autorităților civile și ecleziale, Papa Francisc va efectua călătoria apostolică anunțată în Kazahstan în perioada 13-15 septembrie anul acesta, vizitând orașul Nur-Sultan cu ocazia celui de-al VII-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale”, se arată în declarație.

Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, a anunțat în aprilie că o vizită papală este posibilă. În cadrul întâlnirii cu presa în zborul său de întoarcere din Canada, sâmbătă, Papa Francisc și-a confirmat intenția de a călători în țara din Asia Centrală.

În ultimele luni, Kazahstanul a fost discutat ca o potențială locație pentru o întâlnire între Papa Francisc și Patriarhul ortodox Kirill al Moscovei, care, de asemenea, era așteptat să participe la congres.

 

Vezi si

Salman Rushdie, operat și conectat la ventilator după ce a fost înjunghiat pe scenă, la New York

Scriitorul britanic de origine indiană Salman Rushdie, care ani de zile a fost amenințat cu …