Sunday , July 21 2024

Papa crede că războiul din Ucraina este unul „global”, fără sfârșit rapid și cu multe în joc

Papa Francisc a numit războiul din Ucraina global și nu crede că se va termina în viitorul apropiat. Într-un interviu pentru ziarul spaniol ABC , Papa a făcut câteva afirmații care pot stârni fiori, mai ales că se poziționează pe o perspectivă nu din cele mai optimiste.

„Nu văd un sfârșit pe termen scurt, deoarece acesta este un război global. Să nu uităm asta. Sunt multe mâini care trezesc oala de război. Este global. Cred că războiul este purtat atunci când un imperiu începe să slăbească. Și când există arme de folosit, testat și vândut. Sunt foarte multe în joc”, ar fi spus Suveranul Pontif. Potrivit Papei Francisc, Vaticanul face tot ce poate, dar „nu ascultă”. „ Facem tot ce putem. Ei nu ascultă. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este terifiant. Se desfășoară atât de multă cruzime. Acest lucru este într-adevăr foarte grav. Este ceea ce continui să condamn”, a adăugat el. Media ucraineană a fost retincentă în a prezenta ceea ce ar putea fi considerată o atenționare voalată asupra ambelor tabere, inclusiv o referire directă la adresa președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Totuși, Suveranul Pontif nu a avut niciun fel de rețineri în a face trimitere la rolul de mediator pe care îl are în astfel de situații și care nu este neapărat un drum neted. „ Încerci să joci rolul de mediator, dar de ambele părți sunt oameni care critică ceea ce spui. Îi primesc pe toți aici. Acum, pentru a treia oară, Volodimir Zelenski îmi trimite unul dintre consilierii săi religioși. Rămân în legătură, îi primesc, ajut…”, a mai spus Papa Francisc. Abia în acest context al dificultăților legate de mediere și al dialogului prin intermediar cu Volodimir Zelenski a fost adresată întrebarea „Aveți încredere că războiul va fi încheiat în termen scurt?” față de care Papa Francisc a răspuns că nu vede un final în termen scurt și a expus viziunea sa pesimistă. (D.P.)

 

Vezi si

Serviciile esențiale din întreaga lume își revin lent după “cea mai mare pană informatică” din istorie

Utilizatorii şi companiile din diferite industrii esenţiale din întreaga lume, inclusiv din sectoarele bancar, aeronautic, …