Friday , December 2 2022

Papa Benedict va emite o ordonanţă pentru organizarea în mod anticipat a Conclavului

Papa Benedict va emite o ordonanţă de interpretare prin care va permite organizarea Conclavului pentru desemnarea succesorului său înainte de termenul de 15 zile stabilit în legislaţia canonică.

Vaticanul a precizat că Papa Benedict al XVI-lea va emite o ordonanţă pentru interpretarea Constituţiei “Universi Dominici gregis”, scrie ziarul La Stampa, în ediţia online.

După ce Papa Benedict al XVI-lea va demisiona oficial pe 28 februarie, cei 117 cardinali electori se vor reuni în Conclav pentru desemnarea viitorului Suveran Pontif.

Regulamentul canonic prevede că, în cazul în care Scaunul Apostolic este în mod evident vacant, cardinalii electori pot organiza scrutinul în 15-20 de zile, cu precizarea că este nevoie de aşteptarea tuturor cardinalilor care au drept de vot.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a explicat că regulamentul prevede aşteptarea cardinalilor cu drept de vot 15-20 de zile, dar, dacă aceştia sunt deja la Roma, Conclavul poate începe şi înainte. Însă această interpretare a legislaţiei canonice urmează să fie confirmată de ordonanţa emisă de Papa Benedict.

Vezi si

Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este încă avariată

Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este încă avariată. Zeci de angajați din energie …