Monday , January 17 2022

OSCE: Alegerile din Rusia, fraudate în favoarea lui Putin

Alegerile prezidenţiale ruse, câştigate duminică de Vladimir Putin, au fost marcate de importante nereguli la numărarea voturilor, după o campanie clar orientată în favoarea premierului, au declarat luni observatorii electorali din cadrul OSCE, relatează AFP.

“Procesul s-a deteriorat la numărarea voturilor şi a fost evaluat negativ (de OSCE) în aproape o treime din birourile de vot din cauza neregulilor de procedură”, a declarat OSCE într-un comunicat, adăugând că această campanie a fost clar orientată în favoarea unuia dintre candidaţi.

“Deşi candidaţii la alegerile prezidenţiale ruse au putut să îşi desfăşoare campania fără să fie împiedicaţi, condiţiile au fost clar orientate în favoarea unui candidat, premierul Vladimir Putin”, au conchis observatorii internaţionali.

“Aceste alegeri au arătat că este un învingător clar cu o majoritate absolută, evitându-se un al doilea tur. Totuşi, opţiunile electorilor au fost limitate, concurenţa electorală nu a fost echitabilă şi a lipsit un arbitru independent”, a adăugat OSCE referindu-se la Comisia Electorală Centrală.

Vladimir Putin a câştigat scrutinul cu aproximativ 64 la sută din voturi, potrivit rezultatelor aproape definitive publicate de Comisia Electorală Centrală.

Vezi si

CNN: Rusia pregăteşte o operaţiune în estul Ucrainei pentru a justifica o invazie militară

Statele Unite au informaţii care indică faptul că Rusia a prepoziţionat membri ai unui grup …