Tuesday , July 23 2024

Orban refuză să facă parte din grupul politic condus de Meloni, din cauza AUR

Premierul ungar, Viktor Orban, a exclus posibilitatea ca forța sa politică, Fidesz, să facă parte din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) condus de partidul Frații Italiei al premierului Italiei, Giorgia Meloni.

Acest lucru se datorează recentei integrări în ECR a partidului naționalist românesc AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), pe care Orban l-a calificat drept „antimaghiar”, transmite EFE.

Viktor Orban s-a întâlnit luni la Roma cu șefa guvernului Italiei, Giorgia Meloni, în cadrul unui mini-turneu care a mai cuprins Paris și Berlin.

Întâlnirea a avut loc înaintea summitului UE din această săptămână, care se anunță a fi important în ceea ce privește posturile de conducere din UE în urma alegerilor europene din această lună, scrie ANSA.

Meloni și Orban au relații bune și sunt de aceeași părere în ceea ce privește aspecte precum combaterea imigrației ilegale și a scăderii ratei natalității și stabilirea unor limite în ceea ce privește suveranitatea comună a UE.

Cu toate acestea, Orban nu împărtășește sprijinul ferm al guvernului italian pentru Ucraina, care luptă împotriva forțelor de invazie rusești.

Partidul Fidesz al lui Orban nu face parte dintr-un grup european după ce s-a retras din Partidul Popular European (PPE), de centru-dreapta, în urmă cu doi ani.

Orban și-a arătat angajamentul de a colabora cu Meloni pentru „consolidarea partidelor europene de dreapta”, chiar dacă a exclus afilierea Fidesz la ECR.

Vezi si

Trump a donat pentru campania de alegere a Kamalei Harris ca procuror general în California

Dacă vicepreședinta SUA Kamala Harris va obține nominalizarea democrată la alegerile prezidențiale, după anunțul de …