Monday , March 27 2023

Orasul New York a înregistrat în 2010 cea mai calda vara din istoria sa

Orasul New York s-a confruntat în 2010 cu cea mai calda vara din istoria sa, înregistrând temperaturi medii de 25,4 grade Celsius, a anuntat miercuri serviciul local de meteorologie, citat de AFP.
“Aceasta a fost cea mai calda vara la New York din 1869 si pâna în prezent, potrivit masuratorilor zilnice efectuate de statia din Central Park”, a declarat miercuri un purtator de cuvânt al serviciilor meteorologice nationale.
Vara lui 2010, adica, potrivit serviciilor meteorologice, lunile iunie, iulie si august, a batut recordul de 25,2 grade Celsius, înregistrat în timpul caniculei din 1966, în timpul careia au murit peste 1.100 de persoane, majoritatea batrâni.
În oras s-au înregistrat temperaturi mai mari de 32 de grade Celsius timp de peste doua saptamâni, doar în luna iulie. Temperatura aerului a atins valoarea de 39,4 grade Celsius la 6 iulie, un record pentru aceasta data. Recordul zilei cu cea mai ridicata temperatura, nu a fost, înca, depasit, de la 9 iulie 1936 si pâna în prezent, data la care, în Central Park s-au înregistrat 41,1 grade Celsius.
Serviciile meteorologice din New York anuntau pentru ziua de miercuri temperaturi de 35,5 grade Celsius, dupa care va urma o usoara racire a vremii, începând de joi.
Belarusa Viktoria Azarenka, cap de serie numarul zece, a lesinat miercuri, în cel de al doilea tur al US Open, la Flushing Meadows, aparent din cauza caldurii prea puternice. Potrivit postului american de televiziune ESPN, temperatura a atins, la prânz, 41 de grade Celsius.

Vezi si

MAE, alertă de călătorie în Franța. Transporturile vor fi total paralizate marți

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în …