Thursday , April 18 2024

Orasul New York a înregistrat în 2010 cea mai calda vara din istoria sa

Orasul New York s-a confruntat în 2010 cu cea mai calda vara din istoria sa, înregistrând temperaturi medii de 25,4 grade Celsius, a anuntat miercuri serviciul local de meteorologie, citat de AFP.
“Aceasta a fost cea mai calda vara la New York din 1869 si pâna în prezent, potrivit masuratorilor zilnice efectuate de statia din Central Park”, a declarat miercuri un purtator de cuvânt al serviciilor meteorologice nationale.
Vara lui 2010, adica, potrivit serviciilor meteorologice, lunile iunie, iulie si august, a batut recordul de 25,2 grade Celsius, înregistrat în timpul caniculei din 1966, în timpul careia au murit peste 1.100 de persoane, majoritatea batrâni.
În oras s-au înregistrat temperaturi mai mari de 32 de grade Celsius timp de peste doua saptamâni, doar în luna iulie. Temperatura aerului a atins valoarea de 39,4 grade Celsius la 6 iulie, un record pentru aceasta data. Recordul zilei cu cea mai ridicata temperatura, nu a fost, înca, depasit, de la 9 iulie 1936 si pâna în prezent, data la care, în Central Park s-au înregistrat 41,1 grade Celsius.
Serviciile meteorologice din New York anuntau pentru ziua de miercuri temperaturi de 35,5 grade Celsius, dupa care va urma o usoara racire a vremii, începând de joi.
Belarusa Viktoria Azarenka, cap de serie numarul zece, a lesinat miercuri, în cel de al doilea tur al US Open, la Flushing Meadows, aparent din cauza caldurii prea puternice. Potrivit postului american de televiziune ESPN, temperatura a atins, la prânz, 41 de grade Celsius.

Vezi si

Consiliul de Securitate al ONU votează vineri privind primirea în organizaţie a statului palestinian

Consiliul de Securitate al ONU urmează să voteze vineri în privinţa cererii statului palestinian de …