Wednesday , October 5 2022

Opozantul rus Alexei Navalnîi a ieșit din coma indusă. Reactioneaza cand i se vorbeste

Opozantul rus Alexei Navalnîi a ieșit luni din starea de comă indusă medical, urmând ca, “etapizat”, să se renunțe și la ventilația artificială, a anunțat spitalul berlinez Charite, potrivit AFP.

Opozantul, victima unei otrăviri cu un agent neurotoxic de tipul Noviciok, “reacționează când i se vorbește”, a precizat spitalul unde Navalnîi este internat din 22 august.

“Starea de sănătate (…) s-a ameliorat”, a subliniat spitalul, unul dintre cele mai reputat din Europa, subliniind din nou că sechele pe termen lung “nu sunt excluse”.

Principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi a fost “fără echivoc” otrăvit în Rusia în timpul unui turneu electoral cu un agent neurotoxic de tipul Noviciok, o substanță concepută în epoca sovietică cu scopuri militare și deja folosită împotriva fostului dublu agent rs Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia în 2018, în Anglia.

Navalnîi s-a simțit rău în 20 august și a fost internat de urgență în Omsk, în Siberia, înainte de a fi transferat în Berlin, în ciuda opoziției inițiale a doctorilor ruși.

HotNews
secretarasite

Vezi si

UE impune noi sancțiuni severe Rusiei după anexarea ilegală a celor patru regiuni din Ucraina

Ţările Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord politic pentru a pune în aplicare …