Sunday , July 21 2024

OMS cere guvernelor să reintroducă măștile de protecție 

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că virusul Covid-19 „circulă liber” și că pandemia nu este nici pe departe încheiată. Avertismentul OMS vine pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri și decese asociate Covid-19 în întreaga lume.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a spus că subvariantele omicron ale virusului continuă să se răspândească. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus îndeamnă guvernele din întreaga lume să reintroducă măsurile anti-pandemie, cum ar fi obligativitatea de a purta mască sanitară de protecție.

Majoritatea țărilor au renunțat definitiv la toate restricțiile legate de coronavirus. Directorul general al OMS susține însă că pandemia „nu este nici pe departe încheiată”. „Sunt îngrijorat de faptul că cazurile de Covid-19 continuă să crească, punând și mai multă presiune asupra sistemelor de sănătate și a lucrătorilor din domeniul sănătății. Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendința de creștere a deceselor”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 și al numărului de spitalizări, Dr. Tedros a îndemnat guvernele să „implementeze măsuri de protecție”, cum ar fi testarea preventivă și purtarea obligatorie a măștii.

„Noile valuri ale virusului demonstrează din nou că pandemia de Covid-19 nu s-a încheiat nici pe departe.(…) Suntem într-o poziție mult mai bună decât la începutul pandemiei. Desigur, au fost multe progrese. Avem instrumente sigure și eficiente care previn infecțiile, spitalizările și decesele. Cu toate acestea, nu ar trebui să le luăm de la sine înțeles”, a mai spus șeful OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a îndemnat guvernele să-și revizuiască și să își ajusteze în mod regulat planurile de răspuns la Covid-19 în funcție de evoluția cazurilor.

Vezi si

Fost deputat ucrainean și cadru universitar, împușcat în cap

În seara zilei de vineri, 19 iulie, în cel mai mare oraș din vestul Ucrainei, …