Saturday , April 13 2024

Oficialii polonezi susțin că agenți ruși ar putea fi infiltrați printre fermierii care protestează

Autoritățile poloneze susțin că agenți ruși ar putea fi infiltrați printre fermierii care protestează. Asta după ce mai multe sloganuri pro-Putin au fost auzite în timpul protestelor din Polonia. Protestatarii cer UE și Guvernului polonez să ia măsuri împotriva exporturilor ucrainene.

Autoritățile poloneze și-au exprimat miercuri „îngrijorarea serioasă”, după ce sloganuri care îl laudă pe președintele rus Vladimir Putin și războiul său împotriva Ucrainei au apărut la protestele fermierilor polonezi.

Ministerul de Externe a spus că el crede că grupurile extreme încearcă să preia mișcarea de protest a fermierilor „poate sub influența agenților ruși”, potrivit AP.

Marți, un tractor adus la un protest din regiunea de sud a Sileziei a purtat un steag sovietic și un banner pe care scria: „Putin, pune lucrurile în ordine cu Ucraina, Bruxelles și conducătorii noștri”.

Ministrul de Interne Marcin Kierwinski a numit bannerul „scandalos” și a spus că acesta a fost imediat luat de poliție și că procurorii fac o anchetă.

Promovarea publică a unui sistem totalitar poate fi pedepsită cu până la trei ani de închisoare, conform legislației poloneze. (Mediafax)

Vezi si

Parlamentul de la Kiev a adoptat controversata lege privind mobilizarea în forțele armate

Parlamentul ucrainean a adoptat joi un proiect de lege care înăsprește mobilizarea în forțele armate, …