Monday , January 30 2023

Oficiali occidentali: Un al treilea general rus a fost ucis de forțele ucrainene

Oficialii occidentali afirmă că un al treilea general rus a fost ucis de forțele ucrainene. Se pare că este vorba despre generalul-maior Andriy Kolesnikov, potrivit CNN.

Potrivit site-ului Ministerului rus al Apărării, Kolesnikov era comandantul Districtului Militar de Est.

Un oficial occidental din domeniul apărării a menționat că trei ofițeri de stat major ruși au fost uciși în timpul întregului conflict sirian și a estimat că Rusia ar menține în total 20 de generali în teatrul de operații din Ucraina în acest moment.

Oficialul a adus un omagiu forței rezistenței ucrainene, în special în jurul Kievului și Mykolaivului, unde încercările rusești de a înconjura orașele au fost zadarnice.

Kolesnikov este al treilea general rus care a fost ucis în timpul invaziei din Ucraina.

Joi, CNN a relatat că generalul-maior rus Andrey Sukhovetsky a fost, de asemenea, ucis în timp ce lupta în Ucraina.

Sukhovetsky, comandantul adjunct al Armatei 41 de Arme Combinate a Forțelor Terestre Ruse, a murit pe 28 februarie „în timp ce îndeplinea o misiune de luptă în timpul operațiunii speciale din Ucraina”.

Sukhovetsky a servit anterior în armata rusă în timpul operațiunilor din regiunea Caucazului de Nord și din Siria.

Marți, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că un general rus – generalul-maior Vitaly Gerasimov – a fost ucis în timpul unei bătălii în apropiere de Harkiv.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu. (Mediafax)

Vezi si

Ursula von der Leyen: Suntem alături de Ucraina, fără niciun fel de „dacă” sau „dar”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, înaintea summitului UE-Ucraina de săptămâna viitoare, …