Wednesday , September 28 2022

Obama: Regimul Bashar Al-Assad se va încheia

Preşedintele american Barack Obama a ţinut marţi un discurs în faţa Adunării Generale a ONU în care a afirmat că regimul lui Bashar Al-Assad “trebuie să se încheie”, a denunţat “un atac împotriva Americii” la Benghazi şi a considerat “un progres” Primăvara arabă.

Barack Obama a afirmat marţi că regimul lui Bashar al-Assad va trebui “să se sfârşească” pentru “ca să se pună capăt suferinţelor populaţiei siriene”.

“Viitorul nu trebuie să aparţină unui dictator care masacrează poporul său”, a declarat Obama într-un discurs la tribuna Adunării Generale a ONU, apreciind că regimul sirian va trebui să sufere “sancţiuni” dacă va persista să reprime opoziţia. Preşedintele SUA a denunţat “un atac împotriva Americii”, evocând atacul care s-a soldat cu uciderea ambasadorului american pe 11 septembrie la Benghazi în Libia.

Autorii atacului vor fi găsiţi, a asigurat Obama. Totodată, a apreciat că filmul islamofob aflat la originea manifestaţiilor mortale din lumea musulmană era o “insultă care viza nu numai musulmanii, dar şi America”, însă nu justifica violenţa.

În cele din urmă, preşedintele american a salutat “progresul” Primăverii arabe, în pofida violenţelor antiamericane care agită lumea arabo-musulmană de două săptămâni.

“Evenimentele din ultimele două săptămâni arată că trebuie sincer să se risipească tensiunile între Occident şi lumea arabă care avansează spre democraţie”, a declarat preşedintele Statelor Unite.

Vezi si

SUA cere cetățenilor americani să plece „imediat” din Rusia. În pericol cei cu dublă cetățenie

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Moscova a cerut cetăţenilor americani să părăsească „imediat” Rusia, …