Monday , July 22 2024

Obama își împărtășește în privat îngrijorarea cu privire la viitorul electoral al lui Biden după dezbatere

Fostul președinte american Barack Obama le-a împărtășit în privat persoanelor apropiate îngrijorarea sa cu privire la cursa electorală a actualului lider de la Casa Albă, Joe Biden, care, după dezbaterea de săptămâna trecută, a devenit și mai complicată, potrivit The Washington Post, preluat miercuri de EFE.


Potrivit The Washington Post, care citează surse familiare cu comentariile făcute de Obama, fostul președinte le-a spus apropiaților că drumul deja dificil al lui Biden către realegere a devenit o provocare mai mare după prestația sa slabă în dezbaterea electorală pe care a avut-o joia trecută cu republicanul Donald Trump.
Sursele dau asigurări, potrivit ziarului de la Washington, că Obama are în privat o viziune mai dură asupra viitorului cursei electorale a fostului său vicepreședinte decât o exprimă în public.
Obama a vorbit cu Biden la telefon după dezbatere pentru a-și oferi sprijinul și a acționa drept consilier al actualului președinte, care a fost criticat dur după prestația sa în dezbaterea cu Trump, potrivit ziarului.
Fostul președinte nutrește de mult timp anumite îngrijorări cu privire la capacitatea partidului său de a-l învinge pe republicanul Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie, și l-a avertizat în mod repetat pe Biden în ultimele luni despre cât de dificil va fi să fie reales, scrie The Washington Post.
De altfel, înainte de dezbatere, Barak Obama le-a comunicat apropiaților săi aceste îngrijorări cu privire la situația cursei electorale, reiterează presa americană.
În timp ce unii democrați îi cer lui Biden să renunțe la cursa prezidențială pe fondul unei panici larg răspândite, Obama a apărat public rolul lui Biden, având în vedere istoria lor de colaborare și chiar a fost activ în campania acestuia.
Însă, de luni de zile, Obama le-a împărtășit lui Biden și prietenilor săi preocupările sale profunde cu privire la puterea politică a lui Trump și la posibilitatea reală ca acesta să fie reales în noiembrie.
În decembrie anul trecut, în timpul unui prânz privat la Casa Albă, Obama a vorbit despre necesitatea ca Biden să-și consolideze aparatul de campanie și i-a sugerat să numească un factor de decizie cu o mai mare influență, a relatat The Washington Post.
Obama, personalitatea cea mai importantă a Partidului Democrat, a apărut la două evenimente majore de strângere de fonduri cu Biden în ultimele luni.
Luna trecută, Biden și Obama s-au aflat în fruntea unei strângeri de fonduri la Los Angeles cu George Clooney și Julia Roberts, în care s-au adunat peste 30 de milioane de dolari.
În aprilie, cei doi și fostul președinte Bill Clinton au cântat împreună la Radio City Music Hall din New York City, strângând peste 26 de milioane de dolari, a menționat ziarul. (Agerpres)

Vezi si

Filialele Partidului Democrat din toate cele 50 de state o susţin pe Kamala Harris la preşedinţia SUA

Toţi cei 50 de preşedinţi ai Partidului Democrat o susţin pe vicepreşedinta Kamala Harris pentru …