Saturday , January 28 2023

Oameni din toată lumea plătesc cazări prin Airbnb în Ucraina, deși nu merg acolo. S-au strâns 2 milioane dolari

Oameni din întreaga lume plătesc cazări în Ucraina prin Airbnb, fără a merge acolo de fapt, doar pentru a-i ajuta financiar pe localnicii prinși în invazia rusă. Practic, ei caută case și apartamente listate de Airbnb din orașe devastate de război și rezervă închirierea lor, plătind cu cardul. În doar două zile s-au strâns peste 2 milioane de dolari din 61.000 de rezervări, scrie CNN.

Inițiativa a pornit în urma unei campanii create pe rețelele sociale, în încercarea de a strânge bani pentru ucrainenii din orașele bombardate de forțele ruse. Organizatorii au îndemnat internauții să rezerve camere cât mai aproape de data de check-in pentru a se asigura că Airbnb primește emite rapid plata.

Ulterior, campania a luat amploare, iar în doar două zile, pe 2 și 3 martie, s-au strâns peste 2 milioane de dolari după ce oameni din întreaga lume au rezervat peste 61.000 de nopți de cazare în Ucraina, potrivit unui purtător de cuvânt al Airbnb.

Mai mult de jumătate dintre acestea au fost rezervate de americani, a adăugat acesta.

„Azi au venit peste 10 rezervări. A fost surprinzător, e un ajutor de nădejde în acest moment. Le-am spus rudelor și prietenilor mei că plănuiesc să folosesc acești bani pentru a-i ajuta pe oamenii noștri care au nevoie de ei în acest moment”, a declarat un ucrainean care închiriază un apartament cu un dormitor în Kiev, prin Airbnb, pentru CNN.

Airbnb a decis să-și suspende serviciile din Rusia și Belarus.

Vezi si

Israel: Şapte morţi într-un atac armat la o sinagogă din Ierusalimul de Est

Un palestinian înarmat a împuşcat mortal şapte persoane vineri seară lângă o sinagogă din Ierusalimul …