Wednesday , February 8 2023

O vicepreşedintă a Parlamentului European, arestată la Bruxelles

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată vineri seara la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie în care este implicat Qatar-ul, a declarat o sursă apropiată dosarului, relatează AFP. Poliția investighează presupusele activități de lobby ale gazdei Cupei Mondiale, Qatar, în Parlamentul European, potrivid Daily Mail.

Europarlamentarul socialist grec Eva Kaili, în vârstă de 44 de ani, este interogată după ce alte patru persoane au fost arestate în timp ce polițiștii au percheziționat 16 proprietăți în cursul zilei de vineri.

Printre acestea s-ar număra și partenerul socialistei din Grecia, Eva Kaili, Luca Visentini, în vârstă de 53 de ani, care este actualul secretar general al Confederației Internaționale a Sindicatelor, ITUC.

Se înțelege că toate cele patru persoane arestate inițial sunt cetățeni italieni sau de origine italiană.

Kaili este membră a Mișcării Socialiste Panelenice și a fost votată în calitate de vicepreședinte în ianuarie 2022. Ea este europarlamentar din 2014.

Europarlamentarul grec a numit recent Qatar un „fruntaș în domeniul drepturilor muncii”, după ce s-a întâlnit cu ministrul muncii din această țară, relatează Politico.

Sursa citată a adăugat că Qatar este acuzat că vizează oficiali „cu o poziție politică și/sau strategică semnificativă” în Parlament, înainte de a le trimite „sume substanțiale de bani”.

Acest lucru se întâmplă în ciuda preocupărilor internaționale legate de posibile decese în rândul muncitorilor migranți în timpul construirii stadioanelor turneului.

Procurorul federal al Belgiei a anunțat arestările după ce 600.000 de euro în numerar au fost descoperiți când poliția a efectuat 16 percheziții la 16 adrese din Bruxelles.

Procurorii nu au precizat identitatea suspecților și nici nu au numit țara implicată, spunând doar că este vorba despre un stat din „Golf”.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei anchete mai ample privind „organizarea criminală” corupția și spălarea de bani și au vizat în principal asistenții parlamentari, a precizat parchetul federal belgian într-un comunicat.

Însă o sursă apropiată cazului a confirmat informațiile din presă potrivit cărora acesta se concentrează asupra unor presupuse încercări ale Qatarului de a corupe un socialist italian care a fost membru al Parlamentului European între 2004 și 2019. (Mediafax)

Vezi si

VIDEO. Cei mai buni 16 câini de căutare din lume au plecat spre Turcia, în misiune de salvare

Cei mai buni 16 câini din lume anume antrenați pentru căutări în cazul dezastrelor s-au …