Saturday , May 18 2024

O platforma petroliera a explodat în Golful Mexic

O explozie a distrus o platforma petroliera din Golful Mexic, joi, aruncând în apa 13 persoane, care au fost toate localizate, una fiind ranita, a anuntat paza de coasta americana, citata de AFP.
Cele 13 persoane “au fost localizate toate”. “Acestea purtau un fel de costume de scufundare care le protejeaza de apa”, a explicat responsabilul de paza de coasta John Edwards pentru postul de televiziune MSNBC.
Bill Colclough, tot din cadrul pazei de coasta a declarat pentru CNN ca una dintre cele 13 persoane este “ranita” si a fost transportata catre un centru medical.
Angajatii ar fi sarit în apa pentru a se proteja.
Platforma se afla la circa 130 de kilometri sud de Vermilion Bay, în Louisiana (sudul Statelor Unite). Aceasta opera la adâncime (135 de metri).
Au fost trimise noua elicoptere, a subliniat Edwards.
Pe de alta parte, patru nave ale pazei de coasta se îndreapta spre platforma, care apartine Mariner Energy, o companie al carei sediu se afla în Houston (Texas, sud).
Platforma era în continuare în flacari, existând temeri privind un nou dezastru ecologic la peste patru luni de la explozia apoi naufragiul, în aprilie, al platformei Deepwater Horizon, situate tot în Golful Mexic. Accidentul a provocat moartea a 11 persoane si cea mai mare maree neagra din istoria Statelor Unite.
Potrivit lui Colclough, platforma nu era în faza de productie în momentul exploziei.
“Pentru moment ne concentram pe (operatiunile) de cautare si salvare. Ulterior, ne vom apleca asupra cauzelor” exploziei, a declarat John Edwards.

Vezi si

Premierul slovac Fico își amintește fiecare moment al atentatului asupra sa

Premierul slovac, Robert Fico, îşi aminteşte tot ce s-a întâmplat în timpul atacului suferit miercuri …