Tuesday , January 31 2023

O fetiţă de 7 ani în stare critică, alta de 12 ani și 4 femei rănite într-un atac armat la o biserică catolică din Londra

O fetiţă de şapte ani este în stare critică şi alte cinci persoane, printre care o fată de 12 ani, au fost rănite după un atac cu armă petrecut sâmbătă la o biserică catolică din Londra, informează duminică AFP.

Credincioşii, care veniseră să asiste la un serviciu religios dedicat unei mame şi fiicei sale, care au murit în noiembrie anul trecut, au fugit ţipând în momentul în care s-au auzit împuşcăturile. „Conform primelor investigaţii, împuşcăturile au fost trase dintr-un vehicul în mişcare, care apoi s-a îndepărtat de la faţa locului”, a informat într-un comunicat Poliţia Metropolitană din Londra, care a lansat un apel martorilor pentru a furniza informaţii.

„Am auzit această bubuitură puternică şi m-am gândit că nu este ceva normal, iar în clipa următoare toată lumea ţipa”, a declarat un vecin agenţiei de presă PA, potrivit Agerpres. În afara fetiţei de 7 ani, o altă fată de 12 ani şi patru femei au fost rănite în urma atacului care a avut loc în apropierea gării Euston.

Fata de 12 ani a fost externată după ce a fost tratată pentru răni uşoare la picioare. Alte patru femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani, ale căror vieţi nu sunt în pericol, rămân în spital, a mai spus poliţia.

Un martor a declarat pentru site-ul de ştiri MyLondon că împuşcăturile au fost trase în timp ce persoanele îndoliate, care asistaseră la slujbă, priveau eliberarea unor porumbei. Preotul paroh, părintele Jeremy Trood, a declarat pentru PA că slujba a fost ţinută în memoria Sarei Sanchez, în vârstă de 20 de ani, şi a mamei sale, care au murit la o lună distanţă în noiembrie, prima de leucemie şi a doua în urma unei tromboze.

 

Vezi si

Atenționare de călătorie: Greve în transporturi în Franța. Traficul aerian, feroviar și transportul public local, afectate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să …