Thursday , July 7 2022

Numarul deceselor scade in Italia si Marea Britanie

Numărul noilor decese provocate de COVID-19 în Italia a fost duminică de 174, cel mai mic bilanţ al deceselor după 10 martie, o astfel de scădere fiind înregistrată şi în Marea Britanie, care pentru ultimele 24 de ore a raportat 315 noi decese, cea mai scăzută cifră de la sfârşitul lunii martie, relatează agenţiile Reuters şi EFE, preluate de Agerpres.

În Italia a scăzut de asemenea numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate, acesta fiind duminică de 1.389, faţă de 1.900 în ziua precedentă. Deşi bilanţul deceselor şi cel al noilor infecţii a înregistrat variaţii de la o zi la alta, acesta pare să menţină un trend descendent care dă speranţe în contextul începerii unei relaxări a măsurilor de izolare aplicate în ultimele două luni.

Până în prezent 28.884 de persoane au fost ucise de noul coronavirus în Italia, unde numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 210.717 de persoane, al treilea cel mai mare din lume după SUA şi Spania.

Până la ora actuală 81.654 de pacienţi s-au vindecat, ceilalţi fiind în continuare sub tratament, dintre care 1.501 erau duminică la terapie intensivă. Conform Protecţiei Civile, în Italia au fost efectuate până în prezent 1,45 milioane de teste pentru COVID-19.

În acest timp numărul deceselor provocate de această boală în Marea Britanie se apropie de cel din Italia, ajungând duminică la 28.466, iar numărul noilor infecţii a crescut cu 4.339. Potrivit ministrului britanic de stat Michael Gove, aceste cazuri au fost confirmate în urma efectuării a 76.496 de teste în ultimele 24 de ore, număr încă sub ţinta de 100.000 de teste zilnice promise de guvernul condus de Boris Johnson.

G4Media

Vezi si

boris johnson premierul marii britanii

BBC: Boris Johnson a acceptat să demisioneze de la conducerea Partidului Conservator, dar rămâne premier până la toamnă

Boris Johnson își va da demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, dar va …