Sunday , October 2 2022

Nord-coreenii au început să alimenteze cu carburant racheta pe care vor să o lanseze

Alimentarea cu carburant a rachetei nord-coreene care urmează să plaseze pe orbită un satelit între 12 şi 16 aprilie este în curs, a anunţat miercuri un reprezentant al Comitetului pentru tehnologie spaţială.

“Injectăm carburantul în momentul în care vorbim. Acest lucru a început”, a declarat Paek Chang-Ho, directorul Centrului de control al sateliţilor, la periferia Phenianului.

Un grup de zeci de jurnalişti străini a fost autorizat pentru prima dată să viziteze acest centru păzit de armată, într-o operaţiune de transparenţă menită, potrivit Phenianului, să dovedească faptul că este vorba despre o lansare civilă şi nu de un tir de rachetă.

Statele Unite şi aliaţii lor sud-coreeni şi japonezi acuză Coreea de Nord că pregăteşte de fapt un test de rachetă balistică.

Umplerea rezervoarelor rachetei “va fi încheiată într-un viitor apropiat”, a declarat Paek.

El a confirmat că satelitul de observare a Pământului Kwangmyongsong-3 (Steaua strălucitoare) a fost deja instalat marţi la cel de-al treilea şi ultimul etaj al rachetei Unha-3.

Data lansării “va fi decisă de superiorii mei”, a precizat el.

Satelitul trebuie plasat pe orbită la o altitudine de 500 de kilometri.

Acest paralelipiped de 100 de kilograme, cu cinci antene şi cu panouri solare menite să îl alimenteze cu electricitate, va fi dotat cu o cameră de rezoluţie la sol de 100 de metri.

El va trebui să furnizeze informaţii despre recoltele, pădurile şi resursele naturale ale Coreei de Nord.

Vezi si

Liderul  cecen Ramzan Kadîrov  cere Rusiei să folosească o armă nucleară cu randament scăzut în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare …