Wednesday , February 1 2023

Nobelul 2011 pentru medicina, castigat de trei cercetatori in domeniul sistemului imunitar

Cercetătorii Bruce Beutler (SUA), Jules Hoffmann (Luxemburg) şi Ralph Steinman (Canada) au fost recompensaţi, luni, cu premiul Nobel pentru medicină pe 2011, informează AFP.
Cei trei savanţi au fost recompensaţi pentru cercetările lor din domeniul sistemului imunitar.
În 2010, premiul Nobel pentru medicină a fost atribuit cercetătorului britanic Robert Edwards, pentru descoperirile sale în domeniul fertilizării in vitro.
Premiul pentru medicină marchează debutul sezonul Nobel, care va continua, marţi, cu premiul Nobel pentru fizică.
Miercuri, va fi decernat premiul Nobel pentru chimie.
Câştigătorul premiului Nobel pentru literatură va fi anunţat joi.
Premiul Nobel pentru pace – singurul atribuit de Norvegia, conform dorinţei exprimate de fondatorul prestigioaselor distincţii, Alfred Nobel – va fi anunţat vineri.
Premiul Nobel pentru economie va fi decernat luni, 10 octombrie.
Laureaţii vor primi câte o medalie din aur şi un premiu în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (1,08 milioane de euro), care poate fi împărţit între cel mult trei câştigători pe fiecare categorie.
Premiile Nobel sunt decernate din 1901, cu excepţia celui pentru economie, instituit în 1968 de Banca centrală din Suedia, cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la fondarea acestei instituţii. Premiile au fost create după moartea inginerului suedez Alfred Nobel (1833 – 1896), inventatorul dinamitei, conform voinţei sale din testament

Vezi si

Atenționare de călătorie în Marea Britanie. Grevă a polițiștilor de frontieră pe 1 și 2 februarie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească …