Saturday , June 22 2024

Nicolae Ciucă anunță că PNL va alege candidatul la prezidențiale în iulie: „Şi PSD va avea propriul candidat”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat joi, că până la finalul lunii iulie va fi organizat un Congres al partidului, în care se va stabili candidatul la alegerile prezidențiale. El precizează că și PSD va avea propriul candidat.

„PNL va avea propriul candidat la prezidențiale și cred că la fel vor proceda și partenerii noștri de coaliție, sunt totuși cele două partide mari din politica românească și vor decide să aibă propriul candidat”, a spus președintele PNL, la DcNews, despre alegerile prezidențiale din luna septembrie, potrivit News.ro.

Întrebat cine va fi candidatul formațiunii, Ciucă a spus: „După ce se finalizează alegerile locale și europarlamentare, vom avea analiză la nivelul partidului și, cum este normal, sunt procedurile prin care forurile de conducere, Consiliul Național, ulterior Congresul, vor stabili cine va candida”.

El a menționat că „este absolut obligatoriu să se facă congres, nu mai târziu de prima decadă a lunii iulie”. „Pe 15 iulie începe precampania”, a subliniat liderul liberal. Despre continuarea coaliției cu PSD, Ciucă a arătat că „România nu poate să își permită să intre într-o vâltoare a luptei politice și a desfacerii acestei stabilități pentru orgolii personale sau de partid. Noi aici trebuie să punem mai presus decât orice România, siguranța cetățenilor, stabilitatea țării, coerența programelor de guvernare, dezvoltarea economică. De aceea, coaliția trebuie să meargă mai departe”, a spus Nicolae Ciucă.

Despre o posibilă nominalizare a lui Marcel Ciolacu ca premier, în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale, Ciucă a răspuns: „În primul rând, până acolo mai este cale, în al doilea rând, dacă se va menține aceeași formulă de coaliție, vom negocia toate funcțiile, inclusiv cea de premier. Ca atare, nu cred că trebuie să nominalizăm acum pe cineva anume”.

Ciucă a subliniat că și reciproca este valabilă, respectiv el să fie propunerea de premier dacă Marcel Ciolacu ajunge președinte. „Pentru țara mea sunt dispus să fac orice”, a spus Ciucă. Președintele PNL a fost întrebat și dacă exclude alte alianțe. „Trebuie să vedem care sunt rezultatele, am avut și alte formațiuni politice în actuala coaliție, nu aș merge de la început, a priori, nu mai discutăm cu nimeni. Trebuie să discutăm, avem nevoie de dialog. Ca atare, se poate discuta și dialoga cu toți cei care pot să pună umărul la dezvoltarea României”, a ținut să precizeze Ciucă. (Mediafax)

Vezi si

Turiștii nu vor mai putea închiria apartamente pe termen scurt în Barcelona

Barcelona vrea să pună capăt închirierii apartamentelor turistice până în 2029 pentru a facilita accesul …