Tuesday , October 4 2022

Nicio persoană infectată în timpul unui concert-test cu 5.000 de oameni în sală, la Barcelona 

Nu a existat niciun semn de contagiere după concertul test desfăşurat pe 27 martie în Barcelona, la care au participat 5.000 de spectatori, au afirmat marţi organizatorii. Cei prezenți au purtat măşti de tipul FFP2, dar nu au păstrat distanța.

Așadar, la două săptămâni după concertul susţinut de trupa Love of Lesbian, toţi participanţii au realizat teste PCR şi ”nu există niciun semn care să sugereze că vreo contagiere a avut loc în timpul evenimentului”, a declarat Josep Maria Llibre, medic în cadrul spitalului Germans Trias i Pujol din localitatea Badalona.

”Cu o ventilaţie optimizată, teste antigen şi purtarea măştii, putem garanta un spaţiu sigur”, a adăugat acesta.

În afara testelor şi a măştilor FFP2, ventilaţia precum şi capacităţile de primire în spaţii precum toaletele au fost strict controlate.

Un alt concert-test a avut loc la începutul lui martie în Olanda, cu participarea a 1.300 de persoane.

Și primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, a spus că ar vrea să organizeze în orașul său un concert experiment, precum cel de la Barcelona, pentru a analiza dacă riscul de infectare cu COVID-19 este atât de mare.

Vezi si

General american: „SUA ar distruge trupele Rusiei din Ucraina și flota din Marea Neagră dacă Putin va folosi arme nucleare”

SUA și aliații săi ar distruge trupele și echipamentele Rusiei în Ucraina – precum și …