Sunday , April 14 2024

Mormintele familiei primului împarat al Chinei, profanate

Cel pu]in nou\ persoane au fost re]inute, fiind acuzate c\ au profanat mormintele familiei lui Qin Shi Huang (259-210 î.Hr), primul împ\rat al Chinei, au informat autorit\]ile locale din provincia Shaanxi, situat\ în nordul Chinei, transmite vineri EFE.

Potrivit surselor, pagubele produse mormintelor aflate într-un mausoleu construit de împ\rat au fost foarte grave, pierzându-se obiecte [i manuscrise de mare valoare.

Conform agen]iei oficiale de [tiri Xinhua, la 20 octombrie a.c. muncitorii au descoperit o groap\ de 30 de metri adâncime [i o suprafa]\ de 3,5 metri p\tra]i, în care au g\sit o frânghie de 30 de metri, ni[te m\nu[i, tuburi de oxigen [i un cu]it.

Pe de alt\ parte, presa sus]ine c\ reducerea locurilor de munc\ în sezonul hibernal spore[te num\rul de profan\ri ale mormintelor, deoarece în interiorul acestora g\sesc relicve antice.

Mormintele profanate fac parte din mausoleul cu o suprafa]\ de 56 de kilometri p\tra]i, unde sunt îngropate [i r\m\[i]e p\mânte[ti ale împ\ratului.

Împ\ratul Qin este celebru pentru faptul c\ a unificat China [i a dispus construirea Marelui Zid Chinezesc [i a unui palat subteran, situat chiar în mausoleu. Acesta nu a fost înc\ excavat, iar aici s-ar putea afla mormântul împ\ratului.

Dinastia fondat\ de Qin, care potrivit acestuia urma s\ dureze înc\ zece mii de ani, s-a destr\mat în realitate la un deceniu dup\ moartea împ\ratului.

Vezi si

Alertă cu bombă la bordul unui avion Turkish Airlines. Aeronava a aterizat de urgență pe Otopeni

Alertă cu bombă la bordul unui avion Turkish Airlines, care a decolat vineri seară de …