Tuesday , May 24 2022

Misterul lacrimii de pe obrazul lui Vladimir Putin dupa castigarea alegerilor (VIDEO)

Vladimir Putin tocmai fusese ales în mod triumfal la preşedinţia rusă când a apărut, duminică seara, în faţa a circa 100.000 de susţinători reuniţi în apropiere de Kremlin, cu obrazul brăzdat de o lacrimă ce contrastează cu imaginea sa de om puternic.

Mai târziu, înconjurat de suţinători la cartierul general de campanie, problema care agita deja blogosfera era: chiar a plâns?

Lacrimile “erau adevărate, dar din cauza vântului”, a răspuns Putin, care deţine centura neagră la judo şi de obicei a aparut în faţa camerelor de luat de vederi cu pistolul în mână, cu bustul gol călare pe cal sau urmărind un tigru.

Dar nimeni nu a apreciat explicaţia, iar criticii săi nu au ratat ocazia de a-l ataca. “Vova (diminutiv de la Vladimir, n.red.), Moscova nu crede în lacrimi”, scrie pe Twitter bloggerul Slavik Zehner, referindu-se la titlul celebrului film sovietic din anii ’80.

Aleksei Navalni, una dintre figurile opoziţiei care protestează la Moscova din decembrie, a reacţionat şi el cu ironie.

“Astăzi, liderul nostru a avut un motiv bun pentru a plânge”, a declarat el la postul independent de televiziune Dojd. “A privit în jurul lui şi a zis: Dumnezeule, ce am făcut?”, a adăugat el.

Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale cu peste 64 la sută din voturi, potrivit rezultatelor preliminare. Opoziţia a denunţat fraude importante.

Vezi si

Percheziţii acasă la Igor Dodon, fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova, într-un dosar de corupţie

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, alături de procurorii anticorupție, au descins …