Thursday , December 1 2022

Miscarea terorista siita Hezbollah ar putea fi implicata in atentatul din Bulgaria

Miscarea siita libaneza Hezbollah sugereaza ca este implicata in atentatul din Bulgaria, ipoteza confirmata de premierul Israelului, care a acuzat Iranul, un sustinator al Hezbollah.

Potrivit postului de televiziune Al-Manar, apartinand miscarii teroriste siite Hezbollah, turistii israelieni din Bulgaria au fost atacati cu grenade si mitraliere.

In paralel, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat, pentru ziarul Haaretz, ca Iranul este implicat in atentatul antiisraelian din statiunea bulgara Burgas.

Regimul islamist de la Teheran este acuzat de sustinerea acordata miscarii siite Hezbollah, activa in sudul Libanului.

Cel putin trei persoane au fost ucise si numeroase altele au fost ranite intr-o explozie care a vizat un autocar cu turisti israelieni in parcarea aeroportului din statiunea bulgara Burgas.

Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP, a anuntat ca trei persoane au murit pe loc, iar alte aproximativ 20 au fost ranite in atentatul care a vizat autocarul cu turisti israelieni.

Potrivit postului de radio BNR si postului de televiziune bTV, un autocar a explodat, iar alte doua au luat foc in acelasi incident.

Autoritatile bulgare au anuntat ca explozia este rezultatul unui act terorist.

Conform presei bulgare, turistii israelieni venisera pe aeroportul din Burgas la ora 16.50 (16.50, ora Romaniei), cu un avion al companiei Air Via, de la Tel Aviv.

De la aeroport, turistii israelieni s-au imbarcat in autocare si se indreptau spre hoteluri din statiunea Sunny Beach, pe litoralul bulgar al Marii Negre.

La bordul autocarului in care s-a produs explozia erau aproximativ 40 de turisti israelieni.

Explozia produsa la Burgas probabil a fost comisa de un terorist-sinucigas, afirma martori citati de televiziunea publica israeliana, relateaza BBC News online.

Explozia produsa in parcarea aeroportului din Burgas a fost precedata de focuri de arma, afirma purtatorul de cuvant al premierului Israelului, citat de AFP.

“Au avut loc focuri de arma si un dispozitiv exploziv a fost aruncat intr-un autocar care transporta turisti israelieni”, a declarat Ofir Gendelman, purtatorul de cuvant al premierului Benjamin Netanyahu.

Vezi si

Rusia pregăteşte noi atacuri în timpul unei ”pauze de la rachete”

Armata rusă ia o “pauză de la rachete” după atacurile grele din ultimele săptămâni, afirmă …