Wednesday , May 22 2024

Ministrul rus al Apărării i-a decorat pe piloții care au doborât drona americană

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, i-a decorat pe piloții implicați în coliziunea de marți cu o dronă americană deasupra Mării Negre, potrivit agenției de știri de stat ruse RIA, citată de Sky News. În timp ce rușii consideră operațiunea de interceptare și doborâre a dronei un succes, SUA au transmis descris incidentul din apele internaționale din Marea Neagră ca fiind „inacceptabil”.

„Acest comportament agresiv a fost intenționat din partea piloților”, a declarat Pentagonul. „Dacă au lovit sau nu drona intenționat, nu știm, dar aceasta demonstrează în mod clar fie un nivel scăzut al pregătirii piloților, fie un comportament nesăbuit”, a mai transmis Pentagonul. Incidentul a arătat riscul tot mai mare de confruntare directă între superputeri, pe măsură ce luptele continuă în Ucraina. Kremlinul a spus că relațiile cu SUA au atins „cel mai jos punct” după accident.

Drona a fost atacată zilele trecute de avioane militare rusești, într-un incident petrecut în apele internaționale la aproximativ 150 de kilometri de peninsula Crimeea. Joi, armata SUA a dat publicității înregistrarea video a momentului în care dorna americană MQ-9 Reaper este atacată de avioanele de vânătoare rusești. În imagini se vede cum avioanele rusești eliberează combustibil peste drona spion care pierde din semnalul video. În ultimele cadre surprinse de camerele de la bordul dronei, poate fi observată elicea avariată.

Oficialii americani presupun că Rusia a recuperat deja joi câteva bucăți din drona de supraveghere americană doborâtă marți de un avion de luptă rusesc în Marea Neagră.

Vezi si

Rusia a început exercițiile militare cu arme nucleare tactice la granița cu Ucraina

Armata rusă a anunțat marți că a început în apropiere de Ucraina exerciții militare privind …

2 comments

  1. decorati cu un butoi de votcä , faptä de un curaj “nemaipomenit” , mai ale cä drona nu purta armament , la fel cum ar fi impuscat o babä la präsit. Mari”eroi”

  2. ia sä le de.a jos si americanii o dronä ruseascä , tot in apele internationale . ce täräboi ar face rusnacii .