Wednesday , May 22 2024

FOTO-VIDEO: Ministrul de Interne al Ucrainei, un adjunct al său și mai mulți copii au murit după ce un elicopter s-a prăbușit lângă o grădiniță din regiunea Kiev

UPDATE: Autoritățile ucrainene anunță că a crescut bilanțul deceselor provocate de prăbușirea unui elicopter lângă Kiev. Până în prezent au fost confirmate 18 decese, dintre care trei sunt copii. Elicopterul s-a prăbușit în apropierea unei creșe. Bilanțul victimelor accidentului de elicopter din Brovary a crescut la 18 morți, potrivit șefului Administrației militare regionale din Kiev. Oleksiy Kuleba a scris pe Telegram că trei dintre cei uciși sunt copii. Kuleba a adăugat că 29 de persoane sunt rănite, inclusiv 15 copii.

Printre cei decedați se numără ministrul ucrainean de interne, adjunctul său și un secretar de stat din minister. Potrivit CNN, elicopterul care s-a prăbușit în Brovary era un Eurocopter EC225 „Super Puma”.

Stirea inițială:

Cel puţin 16 persoane, printre care ministrul de Interne ucrainean, adjunctul său şi doi copii, au murit miercuri în urma prăbuşirii unui elicopter în apropiere de Kiev, a anunţat poliţia ucraineană, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Miercuri, în orașul Brovarî, lângă o grădiniță, a căzut un elicopter, care este destinat nevoilor serviciilor de urgență, respectiv Serviciului de Stat pentru Situații Excepționale a Ucrainei. După prăbușirea elicopterului la locul incidentului a izbucnit un incendiu. Acest lucru a fost raportat mai întâi de martorii oculari, iar apoi confirmat oficial de poliție și de administrația de la Bankova (sediul președinției Ucrainei – n.r.).

Ca urmare a accidentului aviatic, conducerea Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei a fost ucisă: ministru, prim-adjunct şi secretar de stat: Denys Monastirschii, Ievghen Ienin și Iurii Lubcovici. Informația apare în media centrală  și în cea regională ucraineană, inclusiv cea de la Cernăuți, precum și în socialmedia din Ucraina, inclusiv pe conturile unor instituții de publice precum Consiliul Regional Cernăuți și îl citează pe şeful Poliţiei Naţionale, Igor Klimenko. În timpul accidentului erau copii la grădiniță. Din datele cunoscute până acum ar fi vorba, deocamdată, de un bilanț sumbru cu 16 morți, inclusiv 2 copii. Din cei 16 care au decedat, la bordul elicopterului erau 9 persoane. Dinamica este însă incredibilă pentru că dacă înainte de ora 10:30 erau 16 morți, acum sunt 17. „Brovarî. O operațiune de salvare este în desfășurare la fața locului. Potrivit informațiilor preliminare, până în prezent, 17 persoane au murit, inclusiv 2 copii”, a scris Oleksiy Kuleba, șeful Administrației Regionale Militare Kiev.

Ulterior, potrivit unei postări a procurorului general Ucrainei pe contul de Telegram , ar fi vorba nu de doi, ci de trei copii care și-au pierdut viața în tragicul accident. Dinamica este în mare desfășurare și cu privire la victimele care nu au murit. Inițial, se anunța un număr de 22 de victime care se aflau în spital, dintre care 10 copii. Ulterior, procurorul general al Ucrainei a anunțat că „29 de persoane au fost rănite, 15 fiind copii iar răniții au fost transportați la spital”. Desigur, și procurorul general Andrii Costin a confirmat că printre cei care și-au pierdut viața sunt toți cei de la vârful Ministerului de Interne al Ucrainei.

 


Toate serviciile specializate și specializate lucrează la fața locului. Inspecția locului este în desfășurare. „Elicopterul Serviciului de Stat de Urgență s-a prăbușit. La bord erau nouă persoane…”, a spus purtătoarea de cuvânt a șefului Poliției Naționale, Mariana Reva. Potrivit acesteia, este prea devreme să vorbim despre cauzele preliminare ale accidentului, pentru aceasta anchetatorii au anumite lucrări de făcut. Pe de altă parte, mai puțin încorsetați de rigorile birocratice, deja unii influenceri și analiști din țara vecină, ca de exemplu politologul Micola Davidiuc nu exclude că ar fi putut fi un sabotaj. Fără a se grăbi să dea dreptate unei părți sau alteia, procurorul general al Ucrainei, Andrii Costin – care a preluat direct cazul – a specificat că la locul tragediei lucrează în acest moment anchetatori și experți și se efectuează acțiuni urgente de anchetă. „Deocamdată avem în vedere toate variantele posibile ale accidentului de elicopter. Ancheta preliminară a fost încredințată anchetatorilor Serviciul de Securitate al Ucrainei – SBU,” a scris. (D.P.)

Vezi si

Rusia a început exercițiile militare cu arme nucleare tactice la granița cu Ucraina

Armata rusă a anunțat marți că a început în apropiere de Ucraina exerciții militare privind …