Thursday , May 13 2021

Ministrul britanic al Sănătăţii: Tulpina sud-africană a coronavirusului este mai periculoasă decât cea din Marea Britanie

Ministrul Sănătăţii din UK consideră că varianta de virus descoperită în Africa de Sud este foarte periculoasă. Din acest motiv, zborurile din Africa de Sud spre Marea Britanie au fost oprite. Matt Hancock (foto), ministrul Sănătății: Sunt extrem de îngrijorat. Este o problemă foarte, foarte importantă

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock, a spus că varianta sud-africană a virusului SARS-CoV-2 reprezintă un risc mai mare decât cea găsită în Marea Britanie, relatează Al Jazeera.

„Sunt extrem de îngrijorat cu privire la varianta sud-africană şi de aceea am restricţionat toate zborurile din Africa de Sud”, a declarat Hancock la BBC Radio. „Aceasta este o problemă foarte, foarte importantă. Este chiar mai periculoasă decât varianta nouă din Marea Britanie”, a mai spus ministrul.

Hancock a mai spus că Marea Britanie trebuie să înăsprească restricţiile în unele zone pentru a împiedica răspândirea noii tulpini de virus, după ce în insulă numărul de infectări a crescut semnificativ în ultima săptămână.

 

Vezi si

UPDATE: Parlamentul din Franța adoptă certificatul de vaccinare anti-Covid din a doua încercare

UPDATE: Adunarea Naţională a Franţei a aprobat miercuri instituirea unui ‘paşaport sanitar COVID-19’ ce va …