Thursday , March 23 2023

Mihai Ghimpu compara Transnistria cu “un peste bolnav, care se zbate la mal”

Transnistria este “ca un peste bolnav care se zbate la mal”, a declarat joi presedintele interimar moldovean, Mihai Ghimpu, adaugând ca “tot ceea ce este artificial piere” la un moment dat, referindu-se la ceremoniile de la Tiraspol, relateaza Info-Prim Neo în pagina online.
“Lasa-i sa sarbatoreasca. Dar sa vedem ce o sa faca, peste zece ani, aceasta coliba a lui Lenin, în care miroase a comunism”, a declarat liderul de la Chisinau, referitor la sarbatorirea a 20 de ani de la apartia regimului separatist.
Probabil ca ambasadorii Ucrainei si Rusiei au participat la aceste evenimente pentru ca în Transnistria exista cetateni ucraineni si rusi, a spus Ghimpu. Dar, acest lucru nu reprezinta “o sustinere a Transnistriei, pentru ca noi cunoastem pozitia oficiala (reala) a Ucrainei si Rusiei”, a subliniat presedintele interimar al Republicii Moldova, raspunzând la o întrebare a jurnalistilor cu privire la participarea, la festivitatile organizate la Tiraspol, a celor doi ambasadori acreditati la Chisinau.
Joi se împlinesc 20 de ani de la aparitia acestui teritoriu separatist, în regiunea de est a Republicii Moldova, iar Tiraspolul a organizat o parada militara pentru a marca evenimentul.
Potrivit agentiei Novîi Reghion, Valeri Kuzmin, ambasadorul rus la Chisinau, a felicitat Transnistria, în numele ministrului rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, si a promis sprijin, în continuare, locuitorilor regiunii separatiste.

Vezi si

Ungaria anunță că nu îl va aresta pe Vladimir Putin dacă liderul rus va vizita țara vecină

Ungaria nu îl va aresta pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă acesta ar intra pe …