Thursday , September 29 2022

Medic legist oficial in cazul George Floyd: Stop cardiac si pulmonar din cauza imobilizarii. Fentanil in sange

Moartea lui George Floyd, ca urmare a modului în care a fost maltratat de un ofiţer de poliţie, a fost calificată drept omucidere din cauza “presiunii exercitate în zona gâtului”, a indicat luni medicul legist oficial responsabil de autopsia lui. Medicul a adăugat că în sânge a fost descoperit fentanil, un puternic opiaceu, potrivit France Presse, citat de Agerpres.

Afro-americanul de 46 de ani a făcut “stop cardiac şi pulmonar” din cauza imobilizării sale, a detaliat medicul legist al comitatului Hennepin, într-un comunicat.

În raportul său, el menţionează “alţi parametri importanţi: arteroscleroză şi hipertensiune arterială; intoxicare cu fentanil; utilizare recentă de amfetamine”.

Anterior, medicul legist oficial asigura că nu deţine “probe fizice care să susţină diagnosticul de asfixiere traumatică sau de strangulare”.

“Efectul combinat al arestării şi al imobilizării lui Floyd de către poliţie, antecedentele sale medicale şi prezenţa potenţială a unor substanţe psihoactive în corpul său au contribuit probabil la moartea lui”, a declarat el într-un raport preliminar.

Rezultatele definitive au fost făcute publice doar după ce avocaţii familiei lui Floyd au prezentat rezultatele unei autopsii efectuate de experţi independenţi.

Aceşti medici “au conchis că decesul a rezultat dintr-o asfixiere prin presiune prelungită”, a declarat avocatul Ben Crump, în cadrul unei conferinţe de presă.

George Floyd, pe care poliţia îl suspecta de utilizarea unei bancnote false de 20 de dolari, a decedat în cursul arestării sale la Minneapolis, în nordul SUA, în urmă cu o săptămână.

Potrivit unei înregistrări a incidentului, un agent alb l-a menţinut placat la sol, stând cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

Poliţistul respectiv, Derek Chauvin, 44 de ani, a fost concediat, arestat şi inculpat pentru “omor involuntar”, dar cei trei colegi ai săi prezenţi la faţa locului nu fac până în prezent obiectul niciunei urmăriri.

Vezi si

Putin va semna vineri decretul de anexare a teritoriilor ucrainene ocupate la Rusia. Festivități în centrul Moscovei

Rusia anunţă că urmează să anexeze oficial patru părţi ale Ucrainei în cadru unei ceremonii, …