Friday , February 3 2023

Masca devine obligatorie în aer liber în toată Italia

În Italia a devenit obligatoriu portul măștii în aer liber. Autoritățile încearcă astfel să țină sub control pandemia de coronavirus.

Așadar, italienii sunt obligați să poarte mască tot timpul, mai puțin când se află în propriile case, scrie BBC.

Deși numărul cazurilor de coronavirus este mai mic în Italia, comparativ cu alte țări europene, s-a sesizat o creștere a noilor infecții.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a punctat că sunt necesare măsuri dure pentru a evita revenirea la o izolare națională, care a fost devastatoare pentru economie.

”De acum înainte, măștile și alte echipamente de protecție trebuie purtate de fiecare dată când ieșim din casă. Trebuie să le purtăm tot timpul, mai puțin când suntem izolați sau în case”, a spus Conte.

Măștile trebuie purtate în interior în magazine, birouri, în mijloacele de transport public. În baruri și în restaurante masca trebuie purtată doar când clienții stau în picioare, nu și când sunt așezați la masă.

Această măsură a fost deja impusă în anumite zone care au înregistrat o creștere a numărului de infecții, cum ar fi Roma, dar acum se aplică la nivelul întregii țări.

In Italia au fost înregistrate 3.678 de infecții noi, potrivit Ministerului italian al Sănătății.

Vezi si

Oligarh susținător al lui Zelenski, anchetat într-un caz de delapidare de peste un miliard de euro

O serie întreagă de percheziții au avut loc în Ucraina, zilele trecute. Unele zvonuri acreditau …