Friday , June 11 2021

Marea Britanie testează certificatul de vaccinare în Cupa Angliei și în cluburi de noapte și de comedie Facebook

Marea Britanie va lansa în săptămânile următoare un test privind folosirea paşaportului de vaccinare pentru accesul într-un club de comedie, într-un club de noapte şi la meciurile din Cupa Angliei (FA Cup), pentru a determina cum îşi poate redeschide economia.

boris johnson internat covid

Guvernul britanic a anunţat că dezvoltă un sistem de certificare a statusului Covid al indivizilor, care va indica dacă o persoană a primit vaccinul, a fost testată negativ recent sau dispune de imunitate naturală certificată de un test pozitiv realizat în ultimele 6 luni, transmite duminică Reuters, citat de spotmedia.

Testul, ce va fi aplicat la nouă evenimente, printre care o semifinală şi finala Cupei Angliei, va fi folosit pentru a stabili dacă evenimentele destinate publicului larg pot să se desfăşoare în spaţii închise, fără „distanţare socială”, susţine Reuters, care mai notează că este puţin probabil ca acest sistem să fie implementat pentru folosirea transportului public, pentru accesul în magazine sau în pub-uri.

Premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie a depus eforturi uriaşe în ultimele luni în desfăşurarea unuia dintre cele mai rapide programe de vaccinare din întreaga lume. „Facem tot ce ne stă în putere pentru a permite redeschiderea ţării, astfel ca oamenii să poată participa din nou la evenimente, să călătorească şi să facă alte lucruri pe care iubesc să le facă în mod cât mai sigur cu putinţă, iar aceste teste vor juca un rol important pentru acest lucru”, a declarat el.

Conform planului guvernamental de redeschidere a economiei, un număr limitat de persoane vor putea asista la meciurile de fotbal începând din data de 17 mai, în timp ce cluburile de noapte se vor putea redeschide din 21 iunie.

Cotidianul The Telegraph a raportat că o aplicaţie paşaport Covid ar putea să fie disponibilă abia din luna septembrie, mai notează Reuters.

Cu peste 126.000 de decese raportate din cauza noului coronavirus, Regatul Unit se plasează pe locul 5 în lume în clasamentul mortalităţii şi trece prin una dintre cele mai puternice contracţii economice din istorie.

Însă, rapiditatea cu care se derulează campania de vaccinare a reaprins speranţa unei reveniri economice în cursul acestui an, mai notează Reuters.

Discuţiile despre paşaportul de vaccinare au aprins controverse chiar şi în rândul parlamentarilor din partidul lui Boris Johnson şi au atras criticile organizaţiilor pentru protecţia drepturilor civile care avertizează asupra eroziunii libertăţilor de bază.

Guvernul britanic urmează să ofere luni noi informaţii cu privire la măsurile pentru redeschiderea călătoriilor internaţionale.

În scopul de a preveni ca noile variante ale virusului să pătrundă în ţară, unde riscă să submineze programul de vaccinare, autorităţile au anunţat că vor implementa un „sistem semafor” pentru celelalte ţări, în funcţie de rata de inoculare a populaţiilor din aceste ţări şi de rata de infecţie cu noile variante ale coronavirusului, mai notează Reuters.

Conform planurilor, călătoriile internaţionale nu vor fi permise mai devreme de 17 mai.

Vezi si

Biden în vizită în UK. Britanicii fac mișto de coloana oficială, care merge pe partea dreaptă

Coloana de mașini în care se afla președintele american Joe Biden, aflat în vizită în …