Sunday , January 29 2023

Mai multe persoane au furat o pictură murală a lui Banksy în Ucraina

Mai multe persoane au furat o pictură murală a lui Banksy în orașul Hostomel, Ucraina, reușind să decupeze o secțiune de perete. Poliția a făcut arestări și a securizat imaginea unei femei cu mască de gaz în halat de baie.

Un grup de persoane a încercat să fure o pictură murală realizată în Ucraina de Banksy, tăind o secțiune de perete deteriorat de război pe care a fost pictată. Grupul a reușit să decupeze o secțiune de tencuială pe care era reprezentată imaginea unei femei cu mască de gaz și halat de baie care ține un extinctor, scrie The Guardian.

Însă oamenii au fost prinși la locul faptei, în orașul Hostomel, în apropiere de Kiev, iar porțiunea furată a fost recuperată, a declarat vineri guvernatorul Kievului, Oleksi Kuleba. Imaginea era încă intactă.

“Aceste imagini sunt, la urma urmei, simboluri ale luptei noastre împotriva inamicului… Vom face totul pentru a păstra aceste opere de artă stradală ca simbol al victoriei noastre”, a declarat el.

Banksy, ale cărui lucrări se pot vinde cu milioane de euro, a confirmat că lucrarea îi aparține, alături de alte 6 de luna trecută realizate în locuri afectate de lupte grele după ce Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Una dintre picturile murale arată o gimnastă care execută un salt pe mâini pe un mic morman de moloz de beton. O alta arată un bătrân care face baie.

Poliția a publicat imagini cu zidul galben din Hostomel, cu o mare bucată tăiată până la zidărie. Mai multe persoane au fost arestate la fața locului. (Mediafax)

Vezi si

Ursula von der Leyen: Suntem alături de Ucraina, fără niciun fel de „dacă” sau „dar”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, înaintea summitului UE-Ucraina de săptămâna viitoare, …