Tuesday , June 25 2024

Mai mult de jumătate dintre pasagerii chinezi sosiți în Lombardia (Italia) au fost testați pozitiv la COVID. Regiunea a fost cea mai afectată la începutul pandemiei

Regiunea Lombardia din nordul Italiei a început testarea obligatorie pentru COVID-19 a tuturor pasagerilor de pe zborurile venite din China, fără a aştepta decizia oficială în acest sens a guvernului de la Roma, anunţată de altfel miercuri, iar primele rezultate arată că mai mult de jumătate dintre pasagerii testaţi sunt infectaţi, informează Agerpres.

Italia, care a fost în februarie 2020 prima ţară europeană lovită puternic de coronavirus după descoperirea acestuia în China, regiunea Lombardia având cele mai multe decese, este acum tot prima care impune teste obligatorii persoanelor venite din această ţară confruntată cu o explozie a infectărilor după ce guvernul de la Beijing a pus capăt politicii zero-COVID sub presiunea protestelor care au cerut relaxarea restricţiilor.

Pe principalul aeroport din nordul Italiei, Milano-Malpensa, pasagerii a două zboruri venite luni de la Beijing şi Shanghai au fost testaţi; dintre cei 62 de pasageri ai primului zbor, 35 au fost testaţi pozitiv, iar pentru al doilea zbor testul este pozitiv în cazul a 62 din cei 120 de pasageri.

Ministrul italian al Sănătăţii, Orazio Schillaci, a anunţat miercuri impunerea de teste COVID-19 obligatorii pentru toate persoanele sosite din China. “Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei”, a declarat el. Oficialul italian nu a precizat măsurile în cazul persoanelor venite din China şi testate pozitiv, dar responsabilii sanitari din Lombardia şi din regiunea Lazio, unde se află şi Roma, au declarat că acestea vor trebui să rămână în carantină în centre stabilite de autorităţile sanitare locale italiene.

Şi Statele Unite iau în calcul să impună restricţii de intrare pe teritoriul lor călătorilor venind China, au anunţat marţi responsabilii americani din domeniu. China a anunţat că va relua din 8 ianuarie emiterea de paşapoarte pentru cetăţenii chinezi care călătoresc în străinătate în scop turistic sau pentru a vizita prieteni ori membri de familie. Măsura vine în condiţiile în care documentele interne ale autorităţilor chineze, dezvăluite în presa occidentală, arată că în China s-ar fi înregistrat în jur de 250 de milioane de cazuri de infectare cu COVID între 1 și 20 decembrie. (Agerpres)

 

Vezi si

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare

Țările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova marți odată …