Wednesday , April 7 2021

Lockdown național. Franța intră în carantină o lună

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, într-o declarație de presă televizată, carantină naţională pentru o lună în Franța și școli închise pentru cel puțin trei săptămâni. Măsurile sunt luate pentru a combate creșterea cazurilor de COVID, a informat BBC.

Restricțiile introduse în 16 zone ale Franței la începutul acestei luni vor fi extinse în toată țara timp de o lună. Lockdown-ul național intră în vigoare sâmbătă și se încheie, dacă nu intervine vreo prelungire, pe 2 mai, a anunțat și Reuters.

„Vom pierde controlul dacă nu ne mișcăm acum”, a spus președintele Macron într-o declarație televizată. „Este cea mai bună soluție pentru a încetini virusul”, a adăugat Macron, menționând că Franța a reușit să păstreze școlile deschise mai mult timp în pandemie decât alte țări.

Printre măsurile anunţate de Macron se numără închiderea şcolilor de luni, 5 aprilie, pentru minimum trei săptămâni. Toate unităţile şcolare vor avea o săptămână de cursuri online, de luni. Apoi, elevii din trei zone vor fi în vacanţă timp de 15 zile. Cursurile se vor relua pe 26 aprilie – fizic, creşele şi învăţământul primar, iar la distanţă, liceenii şi studenţii. „

Părinţii care trebuie să aibă grijă de copiii lor şi nu pot lucra de acasă vor avea drept la şomaj parţial”, a mai precizat Macron.

Franța a raportat până acum peste 4,6 milioane de cazuri de coronavirus și 95.495 de decese legate de Covid.

Vezi si

Danemarca lansează „coronapass”, odată cu ridicarea graduală a restricțiilor

Danemarca îşi lansează marţi ”coronapass”, prin care vrea să-şi redeschidă societatea, plasată într-o semicarantină de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *